Re: Wybory 2010

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Wybory 2010

Post autor: Wilmore » 01 lip 2010, 23:03

czyli głosują tylko podatni na populizmy naiwniacy, bojówkarze oraz ludzie kiepsko wykształceni chodzący na wybory z takiego samego przyzwyczajenia jak co niedziele do kościoła, a inteligencja się obraziła i głosować nie chce
Gdzie Ty wynalazłeś tam hasła "tylko" i "inteligencja się obraziła"? Akurat moim zdaniem jest mniej-więcej pośrodku - głosuje większość z podanych przez Ciebie grup i część inteligencji, ale na pewno nie tylko te grupy i nie cała inteligencja. :wink:
Oj, nie zgrywaj Mazura, nie wciskaj mi czegoś, czego nie powiedziałem. :wink:
A jak inaczej ustalić inteligencję człowieka, wystarczającą by jego głos uznać za pełnoprawny, MENSA ma zrobić im testy?
Dlatego jestem zwolennikiem obecnego systemu, głosują ci, którym zależy na systemie. Rację ma Mikke, że w takim mniej-więcej ustroju wybierano miernoty - poprzedniego prezydenta - czy nawet gorszych, ale jednak to vox populi. Sam nie jestem przekonany co do żadnego kandydata, Kaczyńskiego oczywiście skreślam z zasady, głosować czuję, że muszę. Nie wyobrażam sobie, żeby nie głosować.
Od niezainteresowanych polityką, z niewyrobionym światopoglądem oczekuje podobnej odpowiedzialności
Uważasz, że nierozgarnięty bojówkarz, który ośmiesza się nawet na forum internetowym, z ograniczonym światopoglądem, idący tam, gdzie reszta owiec, PO, PiS, SLD, obojętnie, to ktoś lepszy?
Wróć, napisałeś, że tak uważasz. Dlaczego?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”