Też tak uważam, ale rola Busquetsa raczej będzie rosnąć a nie maleć. Zawodnik, który wypełni lukę po Toure będzie rezerwowym, który moim zdaniem pogra mniej niż Yaya w ubiegłym sezonie. Nie zdziwię się jeżeli w obliczu braku dobrych kandydatur postawimy na Oriola. Skoro Busquets dał radę to i Romeu może wypalić. Nie twierdzę, że to idealne rozwiązanie. Uważam je po prostu w jakimś stopniu za prawdopodobne.Jarzinho pisze:To ty twierdzisz, że na rezerwę, ja nikomu szans na regularną grę nie odbieram. Barcelona nie powinna kupować uzupełnien kadry, bo te można brać z rezerw. Jeśli odchodzi ktoś taki ja Toure, którego może i rola spadła w ostatnim sezonie, to musi przyjść ktoś kto go zastąpi.
Zdążyłem już zauważyć, że wiek i inne zmienne nie mają dla Ciebie znaczenia a operacje transferowe rozpatrujesz jak coś o zbliżonym poziomie złożoności co wysłanie posta na forum.Jarzinho pisze:Przecież nie przeprowadzi transferu typu Albertini. Dla mnie nie ważne czy ktoś jest młody czy stary- musi prezentować określoną klasę.
Mógłbym sobie pisać swoje wymarzone cele transferowe, ale staram się podchodzić do tematu bardziej zdroworozsądkowo i brać pod uwagę różne czynniki o których wiem, że mają znaczenie.
W miejsce Toure spodziewałbym się zatem kogoś mniej znanego, ale ogranego już trochę w Europie, czyli transfer w stylu Toure. Zawodnika pokroju Keity jeśli chodzi o klasę i prestiż. Może ktoś w stylu Marcosa Senny? Coś w ten deseń. Jeżeli nie to skorzystamy z La Masii. Tak ja to widzę.
Moim zdaniem również Ozil by pasował do naszej gry, ale nie jako zmiennik Xaviego, ale Iniesty. Mesut to ofensywny pomocnik, ale raczej nie rozgrywający z tego co widziałem. Inna sprawa, że zawodnika podobnego do Creusa to ze świecą szukać więc może nie ma sensu na siłę kierować się podobieństwem do Humphrey'a BogartaBienias pisze:Ja bym bardzo chcial OZila. Dobry mlody utalentowany i nie bedzie drogi. Wydaje sie ze bedzie pasowal do naszego stylu gry. Ponadto sezon jest dlugi i taki np Xavi tez powinien troche odpoczac a nie grac kolejny rok na maksa.