Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: maciek_88 » 05 lip 2010, 18:52

(L)oczkerson pisze:
Wg mnie ta opcja jest jak najbardziej możliwa
Dla mnie też, ale nie umiem się do tego przekonać. Zresztą im normalniej, tym lepiej. Kombinowanie na chwilę obecną to nie jest najlepszy pomysł chyba.
Ale tu nie ma co kombinować - Bonucci jest kupowany na środek obrony. Z tym, że fakt, że jest wszechstronny działa jak najbardziej na jego korzyść. Tak sobie właśnie kiedyś myślałem, że mamy zbyt wielu graczy, którzy nadają się praktycznie tylko na 1 pozycję porównując ich np z zawodnikami Interu, gdzie Zanetti i Chivu mogą razem pokryć praktycznie wszystkie pozycje w obronie i pomocy (oczywiście nie mam tu na myśli liczebności, tylko predyspozycję do gry). A u nas:
-Giovinco - lewoskrzydłowy w 4:3:3 i od biedy skrzydłowy 4:4:2
-Zebina - tylko prawa obrona (każdy trener, który bierze go pod uwagę na środek obrony powinien jeszcze raz zdać test na trenera - za Capello Zebina zagrał raz na środku - w Pucharze Włoch z Romą. Efekt 2:3 w plecy, gdzie gdyby nie Alex to skończyłoby się 0:3)
-Legro - jedynie środek obrony
- Grygera - niby prawa obrona i ewentualnie środek, ale i tak wszędzie jest beznadziejny
-Diego - do tej pory jedynie trequarista - mam nadzieję, że Del Neri znajdzie mu miejsce w 4-4-2
- De Ceglie - niby lewa obrona i lewe skrzydło, ale na defensywę jest zbyt słaby w obronie a na skrzydło nie ma dryblingu
- Del Piero - w chwili obecnej JEDYNIE cofnięty napastnik, który o ironio ma problemy z wygraniem pojedynków szybkościowych
- Treze - jedynie wysunięty snajper
-Sissoko - jedynie środek pomocy i to jeszcze nie jako ten ostatni DM

Tak po prawdzie, to jako wszechstronnego zawodnika można było do tej pory uznać Salihamidzica, ale co z tego jak on ostatnio się więcej leczył niż grał. Mam nadzieję, że będzie więcej możliwości dla Del Neriego przy układaniu taktyki.

Wróć do „Włochy”