Wpisy, chociaż nie, trafniej będzie jeśli nazwę je śmieciami Wilmore'a po I turze:
WIlmore pisze:Co do wyborów - jak zwykle na TVP "cudowne" wyniki sondażowe, dziwię się, że nie dali zwycięstwa Kaczyńskiemu nad Komorowskim - jak już kłamać, to na całego. Wszystkie instytuty podają jedno, te pracujące dla TVP drugie. Fantastyczne.![]()
Jak się później okazało TVP było najbliższe prawdy i jako jedyne nie skompromitowało się sondażami z godziny 20. Każdemu inteligentnemu (chociaż w małej części) człowiekowi w tym momencie zapaliłaby się w głowie czerwona lampka i pomyślałby "Oho wygłupiłem się dosyć konkretnie. Gdy ukażą się sondaże w II turze lepiej będzie jeśli je przemilczę, by znowu nie wyjść na pośmiewisko i idiotę".Wilmore pisze:Cztery instytuty, trzy mają podobne wyniki, a TVP jak zwykle swoje i oderwane od rzeczywistości. Zero zaskoczenia.
Uwierzyłbym w przekłamanie TVN bez problemów, gdyby były cztery różne wersje. A nie w sytuacji, gdy jedna zakłamana stacja podaje jeden scenariusz, a wszyscy inni przedstawiają inny.![]()
Mijają dwa tygodnie, mamy 4 lipca, godzina 20, TVP i PO24 znów pokazują sondaże. Co robi Wilmore?
A Wilmore znów sili się na żenujące przemyślenia:
No i kolejna żenada dla Wilmore'a. TVP podało nie tyle najlepsze, co prawie idealne wyniki. Jeśli 96% skuteczność, czyli te NAJWIARYGODNIEJSZE jest dla niego próbą podlizania się to jak go można nazwać? No mi na myśl cisną się jedynie obraźliwe przymiotniki. Nic więcej.Wilmore pisze:Starają się już podlizać nowemu systemowi, przecież jeśli wyniki się potwierdzą, to zaraz TVP będzie tak samo proPO, jak przed chwilą było skandalicznie proPiS.TVP daje Komorowskiemu większą przewagę niż TVN :O
Podsumowanie?
On po prostu nie potrafi uczyć się na własnych błędach. Wyskoczył, że Borriello jest bardziej przydatny niż Milito. Ludzie go wyśmiali, Milito udowodnił, że nie miał racji, a typ nadal stawia pedzia nad przykładowo Benzemą. Identyczna sytuacja była z tymi sondażami.
Więc podziwiam Was, że macie jeszcze ochotę dyskutować z typem, który nawet po kompromitacji będzie walił identycznymi gniotami po których ludzie ledwo siedzieli na krzesłach ze śmiechu.
Tak samo jest i z innymi tematami u tego człowieka. Kiedy ktoś go punktuje niczym Gołota Bowe to typ kończy rozmowę twierdząc, że przeciwnikowi brakuje argumentów. Tyle tylko, że on posiada ich niewiele, albo wcale. Co nie przeszkadza mu za tydzień/miesiąc napisać dokładnie to samo.
A teraz co do stronniczości TVP. Ok, jest w tej stacji Pospieszalski i Ziemkiewicz. Spoko. Typy są za PiSem i jadą z PO. Tyle tylko, że dla równowagi w stacji tej znajdziemy Żakowskiego i np. Lisa. Czy jeśli przedstawia się poglądy oby obozów tzn., że jest ona stronnicza? Nie moja wina, że Pospieszalki z Ziemkiewicz co chwila kompromitują przeciwników...
Teraz przykład. Czy jeżeli np. w Polsacie Sport wypowiadaliby się publicyści i zarazem fani Milanu i Interu i Ci pierwsi punktowaliby tych drugich to oznaczałoby to, że PS jest stacją dla Milanu?
Właśnie to jest kozackie, że oba obozy mają swoich przedstawicieli w TVP. Każdy inteligentny człowiek może więc oglądnąć program jednych i drugich i sam obczaić, które poglądy są mu bliższe. PO24 natomiast wszystko n*pierdala na jedno kopyto. Tam nie ma zwolenników PiS-u dlatego jest stacją PO. Tutaj nie ma czego porównywać, bo drugiego obozu w tej stacji po prostu nie ma.
Więc jeśli telewizję, która pokazuje poglądy i daje czas antenowy dwóm obozom nazywamy stacją proPiSowską, to ja chcę, żeby każda stacja taka była.
Aha.
MGiggs dzięki za post w którym tłumaczysz dlaczego zagłosowałeś na Bronka. Naprawdę zabiłeś mnie argumentami przemawiającymi za Twoim kandydatem.
Biję pokłony.
chyba była mowa o 'wzajemnych uprzejmościach' ? wp // fieldy