Polonijnych mediów za bardzo nie śledzę, ale z tego co widziałem, to nie są zadowoleni.. naturalnie, prym wiedzie Chicago, bo tam jest najbardziej zorganizowana Polonia, mają TV, radio, gazety itp. Tam są ludzie, którzy przyjechali do USA 20-30 lat temu, słuchacze Radia Maryja no i ogólnie są oderwani od kontaktu z teraźniejszą Polską.Magnum, co w amerykańskich stacjach i polonijnych mediach mówi się o wynikach wyborów?
Co do stacji amerykańskich, komentuje się, że Komorowski wywodzi się z partii, która jest za reformami wolnego rynku, partia pro-biznesowa, uciśnienie relacji z UE i poprawienie stosunków z Rosją. Kaczyńskiego uznaje się za narodowego konserwatystę, który nie chcę poprawy stosunków z Rosją ani UE i jest bardziej socjalny.
Ogólnie to jak czytam zagraniczne serwisy to trochę brzmi to jakby Polska była republiką bananową
O właśnie, jak już o wyborach mowa - wie ktoś, na czym aktualnie to stoi? Niby ma być na jesieni, ale słyszałem że mogą być na wiosnę z powodu prezydencji Polski w UE - jak to będzie wyglądać?