Nie wiem czy to największa wtopa transferowa za czasów mojej przygody z klubem (jeżeli można to tak określić), ale nawet jeśli nie to jest blisko szczytu.
Czekam mimo wszystko na jakieś ostateczne, oficjalne potwierdzenie. Jeżeli te doniesienia okażą się prawdziwe to... będę jednak zadowolony. Wiemy nie od dziś i nie od wczoraj, że ten transfer to niewypał bo nawet biorąc pod uwagę aklimatyzację i inne szczegóły to Dima grałby więcej gdyby się do tego nadawał. Skoro jest za słaby to nie ma sensu udawać, że jeszcze wypali i czekać nie wiadomo na co tylko trzeba sprzedawać póki jeszcze jest coś wart. To najlepsze możliwe rozwiązanie jeżeli trener rzeczywiście nie widzi go w swoich planach bo nie wierzę w taką możliwość, że ktokolwiek negocjuje jego odejście bez uprzedniego porozumienia z Guardiolą. Być może Pep już wcześniej wydał pewne dyspozycje. Czekam na dalszy rozwój wypadków.
Pisałem już o tym kilka razy, ale powtórzę raz jeszcze. Guardiola jest super facet, ale jeśli chodzi o transfery to trzeba go trzymać na krótkiej smyczy