Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post autor: VADER » 06 lip 2010, 11:09

Nie jestem od lat wielkim fanem naszej ligowej piłki.Ostatnie lata to niestety jak zauważyłem fatalna gra naszych ligowych zespołów w klubowych i europejskich rozgrywkach.Psuedo-gwiazdki które biegały po boisku tylko powodowały u mnie rozstrój nerwowy.Boję się iż w nadchodzącym coraz szybszymi krokami nowym sezonie ligowym może być jeszcze gorzej.Chwała Bogu że mamy w kraju demokrację.Plusem tego jest swobodne wypowiadanie swojego zdania.Widać że większość naszych zespołów które powalczą o najwyższe cele dosyć umiarkowanie działa w kwestii transferów płacąc spore kwoty za nowych grajków w swoich zespołach.Widać że w tej kwestii liderem póki co jest Legia Warszawa,w dalszej kolejności Wisła Kraków (główny zaciąg zagranicznych piłkarzy),Śląsk Wrocław,Polonia Warszawa i Górnik Zabrze.Wielu kibiców którym dobro w/w klubów jest najważniejsze liczy na cud.Być może tak się stanie.Nie sądzę jednak iż nagle ni z gruszki nie z pietruszki staniemy się po tych transferach "tygrysami futbolowej Europy".Potrzeba czasu,spokojnej i wytężonej pracy,by transferowe plony przyniosły zamierzone cele.Ci z was moi mili którzy kochają tę ligową szarzyznę podziwiam że wytrzymują w niej,patrząc jak ten cały kręciołek miesza się i kisi we własnym (przepraszam że to napiszę) bezbarwnym przesolonym sosiku.Ja niestety już się tym przejadłem,ale szacuneczek dla wytrwałych.

Wróć do „Polska”