Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post autor: VADER » 07 lip 2010, 9:51

Jako oddany i wierny od niemal dwóch dekad fan Tottenhamu tak po prawdzie nie mogę pojąć dlaczego "Brudny Harry" Redknapp tak zawzięcie walczy o Bellamy'ego i J.Cole'a.Z całym szacunkiem dla tych zawodników,ale to nie są odpowiedni piłkarze którzy mogliby wzmocnić team przed walką o prawo gry w Champions League.Bywam wielokrotnie na White Hart Lane dopingować Koguty (średnio raz na kwartał CO SEZON) i od jakiegoś czasu Redknapp nie bardzo potrafi wymyśleć działania by w końcu Tottenham był postrzegany jako klub godny gry o najwyższe cele.To że nie jesteśmy lubiani w Anglii-i nie tylko w samej Anglii- to akurat nas kibiców Spurs nie dziwi.Każdy ma w końcu jakieś kompleksy.Chodzi mi o to,że czas brania piłkarzy o uznanych nazwiskach którym trzeba płacić bajońskie sumy za indywidulane kontrakty już nie działa.Słyniemy ze znakomitej pracy z młodzieżą która powinna w końcu dostać szanse pokazania się na boisku w Premiership,a nie ciągle ich wypożyczać.Zamiast teraz próbować na gwałt ściągnąć Cole'a i Bellamy'ego warto do diaska dać szanse gry takim piłkarzom jak Kyle Naughton,Giovani dos Santos,Jamie O'Hara,Dorian Dervitte czy też Jake Livermore.(To młody narybek który ograł się w niższych ligach na wypożyczeniach a teraz wrócili do macierzystego klubu.)O każdym z tych piłkarzy mógłbym napisać szeroką rozprawkę,ale zapewne bym Was zanudził.Chodzi mi głównie o to,że z tymi doświadczonymi piłkarzami jakich ma Tottenham w składzie jak np.Defoe,Modrić,Keane,Lennon...właśnie owa młodzież rozwinie się piłkarsko i da jakże potrzebną "świeżą krew".Już w ekipie Spurs mamy jedno poważne wzmocnienie - 21letniego Brazylijczyka-Sandro z Internacionalu który na lata stanie się graczem środka pola Kogutów.Jeśli już władze klubu i trener chcą koniecznie wzmacniać klub to niech poszukują piłkarzy młodych-utalentowanych z charyzmą i wiarą we własne piłkarskie możliwości.Szkoda,że przespano okazję kupna gwiazdy reprezentacji Wybrzeża Kości Słoniowej i OSC Lille-GERVINHO.Włodarze Lille domagają się 10 mln funtów a klub z Anfield Road daje jak na razie 2 mln mniej.Bardzo prawdopodobne jednak,że kluby dojdą do porozumienia i The Reds wyłożą na stół żądaną sumę.Gervinho w debiutanckim sezonie w Lille,gdzie trafił z Le Mans za 6,5 miliona funtów,strzelił 13 goli.Wystąpił wraz z ekipą Wybrzeża na Mistrzostwach Świata po których zebrał bardzo dobre recenzje.Tacy piłkarze to przyszłość dla nowoczesnego futbolu,a nie fakt doświadczeni piłkarze,ale już nie mający tyle pary pod kotłem co kilka lat wcześniej.Szkoda wielka,iż Gervinho przejdzie do Liverpoolu bo nie widzę obecnie gracza podobnego pokroju o takiej technice jaką ten młodziak posiada który mógłby być brany pod uwagę przy wzmocnieniu Tottenhamu jeśli nie w tym okienku to w przyszłorocznym okresie transferowym czego sobie i wszystkim kibicom Tottenhamu życzę :beer: :beer:

Wróć do „Anglia”