Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post autor: and1 » 07 lip 2010, 21:44

piwus pisze:Pewnie wszyscy już widzieli, ale napisać i tak mogę o Shutter Island. Moim zdaniem film się świetnie rozwijał, fabuła, przeprowadzenie intrygi, napięcie, świetna strona wizualna, każdy kadr wydawał się znaczący, rodził pytania... ale końcówka zepsuła całość. Wiem, że film był na podstawie książki i nie mógł się inaczej skończyć, ale chciałbym, żeby rozwiązanie tajemnicy było inne. Głównie dlatego, że chociaż wypadło efektownie, to niestety mało wiarygodnie. Końcowy twist wyglądał jak zrobiony na siłę, nie miał takiej siły przebicia jak zakończenia Szóstego Zmysłu, Memento czy Podziemnego Klubu. Dla mnie raczej wyglądał na zrzynkę z tego typu filmów, jakby to koniecznie musiał być mindfucker, bo thriller z elementami horroru to za mało. Film oglądało się świetnie, a by pozostał świetnym, przeszkodziła niestety ta końcówka. Czekam na to co Scorsese zrobi dla HBO z Boardwalk Empire, bo to wygląda w końcu na normalna, liniową historię, a nie przeładowaną, bombastyczną jak Shutter Island, czy wcześniejsze The Departed.

Bezsprzecznie jeden z najlepszych filmów jakie ostatnio widziałem :!: "Shutter Island" to thriller, dramat psychologiczny czy coś w ten deseń. 2 godzinki naprawdę dobrego kina, a sama końcówka jak dla mnie miażdży :!: Pokręcony film, przy którym trzeba się skupić. Oglądał ktoś :?: Jeżeli nie to szczerze polecam, a jak ktoś obejrzał to jaka jest wasza opinia na temat głównego bohatera :?: Moim zdaniem on niestety był pacjentem. Świetnie to widać na samym początku filmu, kiedy przybywa promem na wyspę i wypowiada słowa "Twoi chłopcy są dziwnie rozdrażnieni", ponieważ został on 'wypuszczony' na wolność więc są czujni ;>

Dobrym czasoumilaczem jest komedia 'She's out of my league' :) Film opowiada zabawną historię faceta, który poznaje piękną dziewczynę. Jest z czego się pośmiać.

Po meczu obejrzę 'Law abiding Citizen' ponoć dobry film akcji.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”