Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Piotr » 23 lip 2010, 16:05

Ok. Przesadziłem z tym świetnym stylem, choć nie miałem intencji porównywać ich do Dostojewskiego czy innego Gogola. Powiem szczerze, że nie lubie w komentarzach, relacjach sportowych tzw "rzeżbienia w słowie" i często szukam po prostu szybkiego komentarza, zabawnego którego głownym przesłaniem nie będzie "Kotorowski jest bohaterem całej Polski"(dzisiejszy PS), ale brutalna prawda "kompromitacja z happy endem" Nie wiem, pasuje mi ten styl spod budki z piwem, czy jakbym gadał ze swoim fryzjerem. Ale często mają naprawde celne texty(ten ostatni "za biedni czy już za bogaci na futbol" totalnie pokrywa sie z moimi obserwacjami), riposty, z pewnością lepsze od wczorajszego 'stanika' a czy mają lekkie pióro? Zależy jak na to spojrzeć, lecz jeśli przynajmniej w moim przypadku(ale też całej masy ludzi ktorzy te stronke odwiedzają) lubie zacząć dzionek od ich komentarza, a texty te czyta mi sie z przyjemnością, to chyba specjalnie ciężkie ono nie jest. W temacie piłki nożnej i pisaniu o niej trzeba po prostu pewne rzeczy przekazywać prościej. Weżmy takiego Pilcha, powszechnie gość uznawany za jednego z lepszych(choć IMO jest przecietny i nudny jak cholera), ale jego felietonów o futbolu w magazynie "Futbol" zwyczajnie nie dało sie czytać. Kompletne przynudzanie, rzeżbienie w słowie i pozowanie na wielkiego literata. Piłka to prosty sport i chyba prosty język jest tu najbardziej odpowiedni(nie mylić z prostackim) o czym wie każdy kto słucha komentarza Macieja Iwańskiego(nie dość, że krzyczy gdy tylko piłka znajdzie sie 20 metrow od bramki, to jeszcze non stop jakies staropolskie powiedzonka, porownania itd itd.)

Wróć do „Polska”