Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post autor: Sammyy » 24 lip 2010, 15:50

Asteniu pisze:Jednak Atletico nie da za 15 mln euro za Godina, może 8, może 10, ale właśnie pewnie wychowankami będą chcieli zrekompensować braki finansowe. Ja osobiście wolał bym Godina niż Fanniego.
Tyle, że Fanni będzie sporo tańszy. Zdziwię się jeśli Atletico da za niego więcej niż 7-8 mln.. co dla mnie i tak wydaje się sumą zawyżoną. Chłopak jest niezły, ale imo w mocnym klubie to się nadawałby jedynie na zmiennika. Dla mnie nie ma sensu kupować kogoś kto nic specjalnego nie wniesie do drużyny.
Biorą pod uwagę poziom obrońców w Atletico (luz, w Valencii jest jeszcze gorzej) to gdyby były pieniądze imo Godin powinien być priorytetem. Może Villarreal będzie chciał Juanito :P
Asteniu pisze:(Rafinha-Godin-Dominguez-Filipe)
Imo obrona nr3 w Hiszpanii by była, tyle tylko że do takiego stanu daleka droga. Zresztą na Rafinhe bym uważał i nie napalał się na niego jakoś za bardzo. Wydaje się, że chłopak stworzony jest do La Liga, ale z jego charakterem podobno jest coś nie tak. To dlatego między innymi Bayern się o niego nie stara, jak i w Schalke za bardzo za nim nie przepadają. Większy kot w worku niż Filipe, ale jeśli faktycznie by miał przejść za free to ryzyko warto podjąć.
Asteniu pisze:Ostatnio pojawiła się informacja że Atletico zainteresowane jest Santim Cazorlą który może grać na skrzydle lewym i w środku pomocy.
Cazorla może grac na każdej pozycji w ofensywnej pomocy, ba nominalnie jest prowoskrzydłowym. Chłopak naprawdę ma niezły przegląd pola, dobre prostopadłe podanie, fajnie czuje grę, niezłe dośrodkowanie, a i jak trzeba potrafi minąć 2-3 rywali. Taki zawodnik który w każdym klubie do którego by trafił by grał ze względu na wszechstronność. Mimo wszystko mam wrażenie, że od dwóch lat stoi w miejscu, zmiana otoczenia by mu pomogła.
Swego czasu pamiętam chyba Real go chciał i mówiło się o 16 mln. (taką miał klauzulę), ale ostatecznie zrezygnowano z tego. Wiadomo jaka cena przewija się w mediach ?

Wróć do „Hiszpania”