Ja też.Sammyy pisze:Szczerze to za taką sumę bym brał w ciemno.
Nie wiem jak to jest, bo jeszcze nie dawno Cerezo przekonywał że Atletico nie ma kasy, a tu nagle takie transfery za taką kwotę, jednak sprzedaż Heitingi, Pongolla i Roberto to jakieś 23 mln euro. Nich będzie że 10 poszło na Salvio, 3 na Suarez'a, 1 mln na Diego Costę to w sumie jeszcze 9 mln zostaje. Do tego Atletico musiało coś zarobić na LE, choćby wyjść na tych rozgrywkach te 10 mln euro do przodu. Być może w tych transferach jest też uwzględniona sprzedaż Simao którego to sprzedać trzeba.Sammyy pisze:Czuję się oszukany, podobno Atletico miało nie mieć za bardzo kasy na transfery, a tutaj jeśli się to potwierdzi będzie już ładnie ponad 30 mln. wydane.
Chociaż trzeba powiedzieć, że ładnie zarobiliście na Roberto
Ja widziałem Godina sporo razy w rozgrywkach La Liga i zawsze mnie przekonywał, być może nie na 18 mln euro. Być może to także efekt porównań jego gry do obrońców Atletico. Rzeczywiście w ostatnim sezonie oglądałem znacznie mniej spotkań niż w poprzednich, jednak Godina parę razy w akcji widziałem i mi się również podobał. Mimo to do tych 18 mln nie jestem przekonany. Mam mieszane uczucia.Jarzinho pisze:Godin w La Liga prezentuje się bardzo dobrze.Trochę MŚ chyba przesłaniają wielu obraz Godina, ja go nie pamiętam z bardzo dobrych występów z poprzedniego sezonu. Dla mnie spory przeciętniak, a najwyżej dobry defensor, ale to po jego występach w RPA. Fakt, że Villarreal stracił taki ogrom bramek w porównaniu do reszty ligi to także zasługa min. jego osoby. 18 mln - Roig ma łeb do interesów, ale jak ktoś chce to niech płaci klauzule. To mimo wszystko będzie zła wiadomość dla Barcelony, bo być może za Bruno jeśli jest nim Barca zainteresowana także będzie musiała zapłacić to co zapisane w kontrakcie.
W sumie Venta to też nie za wiele grał z tego co pamiętam. Ibagaza nie sprawdził się w Hiszpanii nigdzie po za Mallorcą, gdzie zawsze grał co najmniej świetnie. Jednak mimo wszytko zawsze był do dobry zawodnik którego nie łatwo będzie zastąpić. Villarreal nawet pozbywając się paru ważnych graczy zarobi na tym. Przeznaczając połowę tej kwoty na wzmocnienia mogą nie odczuć strat. Ponad to trzeba pamiętać iż Villarreal B fantastycznie spisywał się na zapleczu PD i pewnie stamtąd paru zawodników zostanie przeniesionych do pierwszej drużyny.Jarzinho pisze:O sam Villarreal bym się nie martwił, odejście Egurena nic nie zmienia, bo to słaby zawodnik, Ibagaza także nie prezentował tego co choćby w Mallorce. Nie wszyscy jeszcze odeszli, a w składzie jest choćby Fuster, który w kilku spotkaniach potrafił namieszać czy wreszcie doszedł Borja.