Re: Typer F1

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Re: Typer F1

Post autor: ddemon » 26 lip 2010, 12:38

Widze że zasady już lekko zmienione o czym pisał Mentor z 1 pkt są 3 za typ na innym miejscu myślę że ta różnica będzie ok... na wszelki wypadek podam swoją punktację jak ja typuje lecz czołową ósemkę wyścigu...
1. Punktacja składa się z sumy punktów uzyskanych za trafnie wytypowanego zawodnika oraz sumy punktów za zawodników wytypowanych w pierwszej ósemce, ale nie trafionych pozycji.
2. Za każdego prawidłowo wytypowanego kierowcę z pierwszej trójki uczestnik konkursu otrzymuje 5 punktów. Za każdego prawidłowo wytypowanego kierowcę na pozycjach 4 - 8 otrzymuje punktów 8. Za każdego wytypowanego kierowcę, który znalazł się w pierwszej ósemce ale nie dojechał na wytypowanej pozycji gracz otrzymuje 2 punkty.
3. Dodatkowo jeżeli uczestnik trafnie (w prawidłowej kolejności) wytypuje pierwszych trzech kierowców otrzymuje dodatkowo 10 punktów. Gdy wytypuje poprawnie całą ósemkę do jego konta dopisuje się 25 punktów.
4. Maksymalna liczba punktów możliwa do zdobycia podczas jednego Grand Prix wynosi: 90 (15 + 40 + 10 + 25).
5. Punkty za poszczególne typowania podliczane są po każdym Grand Prix najpóźniej do środy następującej po wyścigu.
6. Jeżeli na koniec konkursu będzie kilku uczestników z taką samą ilością punktów to o wygranej decyduje liczba poprawnie wytypowanych zawodników na najwyższych pozycjach, a w przypadku pojedynczego GP decyduje czas oddania typu (kto pierwszy złożył typ, ten wygrywa).
Jeśli chcemy stworzyć coś odrębnego może się przyda :) Choć widzę że raczej kwalifikacji się nieda ominąć :P A szkoda bo z doświadczenia wiem(obstawiam od początku sezonu )jak ciężko jest trafić ósemkę w wyścigu a co dopiero będzie w kwalifikacjach jak większość treningów o niczym nieświadczy i będzie to totolotek... Domyślam się że typy kwalifikacji i wyścigu będzie trzeba składać razem co tylko jeszcze bardziej podkreśli loterię...no ale skoro to jest test zobaczymy jak to wyjdzie....

Wróć do „Gry Forumowe”