Nie chce mi się czekać na typ Ducha, więc zapodam swój ostatni, przy odrobinie szczęścia kto wie może mi się uda wygrać w lipcu
O Ajaxie ciężko mi cokolwiek napisać, po za tym, że pozamiatali w ubiegłym sezonie w lidze, ale mimo to nie zdobyli mistrzostwa, co było mega sensacją. Ostatnie mecze Ajaxu to porażka 0:1 z Porto i sensacyjne zwycięstwo z Chelsea 3:1. Jedyne co mi wiadomo to to, że Ajax w obu meczach grał rezerwami (zapewne Porto i Chelsea również). Tak jak pisałem ciężko jest określić obecną formę Ajaxu, lecz patrząc na ich kadrę spodziewam się wysokiego poziomu ich gry z Grekami. Co do rywala Holendrów to rozegrali w lipcu 3 sparingi i swoimi wynikami nie zachwycili: wygrana 1:0 z RW Erfurtem, porażka 1:3 z Offenbachem oraz remis 1:1 z Nurembergą. Krótko mówiąc bardzo przeciętnie. Ajax doskonale zdaje sobie z tego sprawę, że w Grecji może być ciężko, więc powinien sobie wyrobić dobrą przewagę już w pierwszym meczu. Mając w składzie takich zawodników jak Suarez, Sulejmani, de Zeeuw, Siem de Jong, Emanuelson, van der Wiel, a na bramce gwarantującego spokój Stekelenburga wydają mi się bardzo prawdopodobne wyniki 2:0, 3:1 lub wyższe. Zresztą zawodnicy z Amsterdamu są bardzo zmobilizowani, by pokazać się w Lidze Mistrzów, a to daje pewność, że w meczu z Grekami włożą maksimum swoich sił.