Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Salas11 » 28 lip 2010, 9:15

Problem jest jeszcze nieco innej natury, otóż po odejściu Maicona obsada prawej obrony wygląda tak: Zanetti (37) Santon (19) Ja nie umniejszam kompletnie nic naszemu Capitano, biję pokłony za zeszły sezon, ale jest już w tym wieku że jego forma i przygotowanie fizyczne mogą stać pod dużym znakiem zapytania. Oczywiście nie musi tak być, ale może i jest to bardzo prawdopodobne, bo i przy największych chęciach i ambicji, natury nikt nie oszuka. Santon to wciąż melodia przyszłości i w moim odczuciu do pierwszego składu wskoczy, gdy czas się będzie pożegnać z Zanettim. Do tego chłopak jest po ciężkiej kontuzji, a przecież ile było przypadków młodych talentów, którym urazy niszczyły karierę. Przedstawiłem sytuację od tej ciemniejszej strony, optymistyczny wariant zakłada że nieśmiertelność Capitano wystarczy przynajmniej na ten sezon, a dwukrotnie młodszy Santon będzie się ogrywał i zbierał doświadczenie które zaprocentuje w przyszłości. Nawet nie jest mi szkoda tego Aguirregaraya, jakoś mnie nie przekonywał.

Wróć do „Włochy”