Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 28 lip 2010, 13:46

A mi się wydaje, że masz gorsze dni ostatnio.

Wśród potencjalnych zmienników dla Busquetsa wymieniało się więcej piłkarzy z Ligue 1 niż z La Liga, ale co tam. Sęk w tym, że nowy zarząd chce ciąć koszta a więc Senna jest świetną opcją pod względem zarówno sportowym jak i finansowym. Bruno z Villarreal kosztowałby pewnie mniej więcej tyle samo co ktoś z Francji a ma po swojej stronie trochę doświadczenia ligowego.

Ci młodzi piłkarze z Ligue 1 są bardzo fajni, ale Barcelona nie szuka raczej równorzędnego rywala dla Sergio tylko zmiennika, który grywałby pewnie mniej niż Toure. Zawodnika godzącego się z taką rolą a jednocześnie takiego, który może zagrać w każdej chwili, przeciwko każdemu rywalowi w razie jakby Busi nagle wypadał. Senna to bądź co bądź uznana marka. Brał udział w wielu spotkaniach na najwyższym poziomie i dawał radę. Dla nas to zatem opcja najlepsza bo nie potrzebujemy też zawodnika na wiele sezonów mając w odwodzie rozwijającego się Oriola Romeu, który za kilka sezonów może być kolejnym Busquetsem.

Tak w ogóle to jutro mecz! :jupi: :mike: :peace: :kocioł:

Pierwszy sparing gramy z Valerengą w Oslo. Oto kadra:
Pinto, Adriano, Bojan, Ibrahimović, Keita, Maxwell, Milito, Víctor Sánchez, Miño, Armando, Benja, Dalmau, Edu Oriol, Ilie, Jonathan dos Santos, Jonathan Soriano, Martí Riverola, Muniesa, Nolito, Sergi Gómez, Sergi Roberto, Tello
Zaledwie 8 zawodników pierwszej drużyny i aż 14 piłkarzy Barcelony B, ale i tak zajebiście, że wreszcie gramy :P Abidal dopiero w poniedziałek rozpoczął treningi więc został w Barcelonie, Jeffren leczy uraz a Fontas kontynuuje rehabilitację po kontuzji. Na wycieczkę nie leci też Hleb bo nie :ok: :lol:

W taki meczu najbardziej interesują mnie młodzi, nowi i... koszulki. Zobaczymy jak się będą prezentować stroje. Adriano pewnie trochę pogra. Mam nadzieję, że Dos Santos i Muniesa również bo ta dwójka jest chyba najbliżej pierwszego zespołu spośród wszystkich piłkarzy rezerw znajdujących się w kadrze na ten mecz.

Wróć do „Hiszpania”