Re: Squadra Azzurra

Kordian
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Squadra Azzurra

Post autor: Kordian » 28 lip 2010, 18:07

Po pierwsze, Maradona wielkim piłkarzem był, ale jako trener okazał się beznadziejnie głupi. Nieprzedłużanie z nim umowy to najlepsza decyzja jaka mogła ogłosić dzisiaj federacja. Najlepsza dla kibiców Argentyny, bo dla mnie nawet na rękę by było dla "moich Włochów" w Brazylii 2014. Zawsze jednego poważniejszego rywala mniej. Wracając do. Reprezentacja Argentyny posłużyła mi jako przykład tego, że grając z Veronem (czyli rozgrywającym) w składzie ich gra prezentowała się lepiej. Osobiście lubię 433, a wersję Leonardo - 4-2-fantasia to nawet pokochałem. Ale Leonardo potrzebował do tego znakomitego rozgrywającego. Jakim ustawienie będzie grała Italia Prandelliego? Nie wiem. Może Cesare ustawi wszystko tak, że rozgrywający czy to Montolivo czy Aquiliani będzie zbędny? Wątpię, ale jeżeli jednak, a będą wygrywać, bo chyba dało się zauważyć że jestem kibicem Azzurich, będę zadowolony. Na pierwsze wnioski wyciągnąć da się dopiero jesienią, po rozpoczęciu eliminacji do Euro 2012 i dwóch0-trzech meczach o stawkę.

Wróć do „Włochy”