Wygląda na to, że i nawet ja odpuszczam kwestię napastnika
Bardzo dobrze również spisuję się Macheda. Wykańczanie akcji jak twierdzi sam Fergie najlepsze w zespole. Zresztą już to parę razy pokazał. On również zasłużył na szansę i częstszą grę.
Welbeck również zachwycił kilka kapitalnych zagrań i on zasłużył na szansę, ale tyle miejsca w zespole nie ma. Niech idzie na wypożyczenie się ogra i za rok z pewnością już się znajdzie w kadrze.
Wobec takiej młodzieży kupowanie napastnika byłoby marnotrawstwem, chłopaki zasłużyli na szansę
Clevarley również spisuje się bardzo dobrze. Pytanie do tych co widzieli sparingi? Zwykle grywał na skrzydle? bo tak wynikało mi z tego, jak analizowałem składy zmiany i kto zostawał na boisku? I ogólnie gdzie lepiej się chłopak czuje na skrzydle czy w środku?
I drugie pytanie jak oceniacie Dioufa po skrótach cieżko. Jakieś mam takie wrażenie, że chyba skończy jak drugi Manucho i niedługo zostanie gdzieś opchnięty. Czy może się mylę i zaprezentował coś ciekawego ?
Przechodząc do transferów.
Mówi się ostatnio sporo o Ozilu, gdyby on dołączył do zespołu to jak już pisałem byłoby kapitalnie. Szczególnie odnoszę się tutaj do taktyki 4-3-3- czy jak kto woli 4-5-1 on w niej odgrywał by kluczową rolę, zapewnił by odpowiedni balans między pomocą a atakiem.
Gdyby on przyszedł to do pełni szcześcia brakowałby tylko DM. Bo jesteśmy w tej chwili tylko z Fletcherem. Carrick też tam może zagrać, no ale to nie jest typowy przecinak. Oczywiście 3 lata temu zdobyliśmy Mistrza ze środkiem pomocy Scholes-Carrick, więc w PL dalibyśmy radę, ale w pojedynczych spotkaniach wagi cieżkiej na szczycie czy to ćwierćfinał czy półfinal czy finał LM, typowy DM jest niezwykle istotny w taktyce 4-3-3 i gdyby wypadł znowu Fletch jak np. w Rzymie to leżymy. Problem rozwiązałby Hargreaves, ale kto jeszcze wierzy, że coś z niego będzie? Bo ja już przestałem. Dlatego przydałoby się tutaj wzmocnienie, ale pytanie kim? Ogromnych sum wydawać nie ma sensu, bo mamy świetnego Fletchera, podobny problem jak w Barcie, gdzie szukają zmiennika dl Busquetesa. Może we Francjii poszukać jakiegoś młodego Murzyna?