Wybory prezydenckie (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 02 kwie 2005, 15:21

No to ja może podbije, a nuż jakiś nowy forumowicz chciałby się wypowiedzieć, a nie zauważył tematu.

Najlepszą ostatnio charakterystykę prawdopodobnych kandydatów czytałem na... wielkarzeczpospolita.net :lol:.

http://www.wielkarzeczpospolita.net/mad ... a294f8c252

A oto wyjątki z tego artykuły:
hetmaan pisze:Tomasz Nałęcz: Fajny misiek. Wrażliwy społecznie, sympatyczny, wykształcony, nawet inteligentny. Dobrze by było, gdyby w każdym sejmie znalazł się ktoś taki i jeszcze lepiej, gdyby nie było takich zbyt dużo.

Marek Belka: Trzyma fason spoko-kolesia z tytułem profesora, ale coraz mniej ludzi daje się nabrać na te gierki. Okropnie umoczony w aferze PZU. Jeden z tych polityków, którzy nie potrafią wytłumaczyć dlaczego w procesie prywatyzacji najwięcej zyskała ta firma, w której oni akurat doradzali. A szkoda, bo miał zadatki na fajnego faceta.

Józef Oleksy: Mistrz sztuki pieprz..nia farmazonów. Nikt tak jak on nie umie mówić nie na temat. Nawet Lepper mógłby brać u niego lekcje. Z jego wypowiedzi nigdy nic nie wynika, zaś jego opinie nigdy nie są nic warte. Stary komunistyczny beton i tyle.

Bracia Kaczyńscy: Frustraci jakich mało. Najchętniej zlustrowaliby wszystko co się rusza, ale zanim to nastąpi zamknęliby wszystkich Polaków w areszcie, jako podejrzanych. Jeden z nich jest tak wielkim nieudacznikiem, że nadal mieszka z mamą i nie ma żadnego majątku. To jednak nie przeszkadza mu wierzyć, że byłby dobrym premierem, albo nawet prezydentem.

O politykach Samoobrony nie pisaliśmy celowo. Szkoda miejsca na serwerze.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”