Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Anders » 03 sie 2010, 16:07

Khedira będzie z pewnością grać w pierwszym składzie. Pasuje do koncepcji Mourinho, który chce grać szybką piłkę, a Niemiec posiada świetne otwierające podanie. W porównaniu do wszystkich naszych środkowych pomocników najlepiej gra do przodu. Wydaje mi się, że u Mou może spełniać bardzo ważną rolę ala Cambiasso w Interze.

Na stan dzisiejszzy nasza kadra liczy optymalnie 24 zawodników. Na razie nasza kadra wygląda tak:

B: Iker Casillas, Jerzy Dudek, Antonio Adan
PO: -
ŚO: Sergio Ramos, Pepe, Garay, Albiol
LO: Arbeloa, Marcelo, Drenthe
ŚP: Xabi Alonso, Khedira, Gago, Lassana Diarra, M. Diarra
LS: Ronaldo
PS: Angel Di Maria, Pedro Leon
OP: Canales, Kaka, Van der Vaart
N: Gonzalo Higuain, Karim Benzema

Odejdzie pewnie Drenthe i któryś z Diarra, przyjdzie ktoś na obronę i być może do ataku (nie sądzę). Maicon pewnie będzie nasz (przynajmniej tak mi się wydaje), więc potrzeba tylko kogoś na rezerwę. Nie słychać o żadnych transferach na lewą obronę, więc jestem pewien, że Mourinho postawi na świetnego przecież Arbeloę, na rezerwie Marcelo. Zmiennikiem Ronaldo wydaje mi się, że będzie Canales. Na pozycji Kaki minut nie dostanie, więc to jest jedyna możliwość. Mamy na razie dużą lukę na prawej obronie, ale przyjście Maicona/ Thiago Silvy załatwi sprawę. Oczywiście w wypadku przyjścia T.S. na prawej obronie będzie grać Ramos.

Wróć do „Hiszpania”