Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 08 sie 2010, 14:59

Póki co gładkie prowadzenie, ale wciąż mi się nie podoba nasza gra w obronie. Rywala za łatwo przedzierają się pod bramkę a dzisiaj nawet oddają strzały, ale Pinto jakoś sobie radzi.

W ataku lepiej. Messiemu dzisiaj dla odmiany wychodzi niewiele bo większość indywidualnych prób kończy się niepowodzeniem, ale przy strzałach w poprzeczkę i słupek zabrakło niewiele. Dobry, aktywny Adriano. Kapitalna asysta przy drugim golu, podanie na głowę Leo, tu jakiś strzał tam kolejna próba akcji - tak ma być!

Jonathan znowu mi się podoba choć najlepszy miał chyba początek. Ciekaw jestem czy jego odwaga bierze się z młodości czy może taki właśnie jest jego styl. Wygląda mi na grającego szybciej od Xaviego i częściej próbuje trudniejszych podań. Druga strona medalu jest taka, że nie zawsze te podania mu wychodzą a więc potrzebna jest wtedy asekuracja. Myślę, że w otoczeniu lepszych partnerów mógłby świetnie dawać radę i mam nadzieję, że tak będzie w nadchodzącym sezonie. Inna sprawa, że nie zrobimy z niego DM-a a momentami wygląda na to jakby właśnie na tej pozycji grał :|

Abidal wygląda bardzo dobrze fizycznie i szybkościowo. Miał kilka dobrych interwencji, ale obrona jako całość pozwala jak już pisałem na zbyt wiele.

W przerwie pewnie będzie wiele zmian więc trudno wyczuć kto jeszcze dzisiaj pogra.

Wróć do „Hiszpania”