Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post autor: VADER » 10 sie 2010, 10:23

Ponieważ niema na forum (widocznie jestem ślepy i nie zauważyłem) tematu o szkockiej piłce - postanowiłem dodać info o szkockiej piłce tutaj.A prawda smutna jest taka,iż Szkocka piłka ostatnimi czasy niestety spada niemal na dno.Słaba postawa w poprzednim sezonie wszystkich zespołów biorących udział w europejskich pucharach,a w tegorocznych europejskich rozgrywkach porażka Hibernianu i Celtiku spowodowały,że Szkocja spada coraz niższej w rankingu UEFA,wg którego przydzielane są miejsca poszczególnym federacjom do międzynarodowych pucharów.Aktualnie Szkocja ma zapewnione dla swojego mistrza miejsce w fazie grupowej Ligi Mistrzów (Rangersi),a wicemistrz kraju nie poradził sobie w tych prestiżowych rozgrywkach poprzez eliminacje w dwumeczu przeciwko portugalskiej Bradze.Niestety wiele wskazuje na to,iż przesądzone już jest niemal,że od sezonu 2011/12 Szkocja będzie mogła wystawić do Champions League jedynie ekipę mistrza i to tylko w eliminacjach.Brak silnego sponsora,kulejąca praca z młodzieżą,wymagania pseudo-gwiazd spowodowały niestety pogarszanie się stylu gry całej szkockiej piłki nożnej,co mnie boli.Jako fan piłki na Wyspach czuję żal,że działacze klubowi w kraju dudziarzy i spódnic z kiltem robią podobnie jak nasz PZPN wodę z mózgu swoim kibicom,udawając,że wszystko jest ok.

Wróć do „Anglia”