Re: Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Re: Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza?

Post autor: piotrcies » 10 sie 2010, 12:25

To nie do końca tak, jak podajesz, Kamilu, tak mi się przynajmniej zdaje. Po pierwsze, cena trzech milionów euro jest zapożyczona z transfermarktu, który jest najpopularniejszym serwisem zajmującym się wyceną piłkarzy (a czy te wyceny są odpowiednie, to nie moja sprawa). Dlatego więc, jeśli jakiś dziennikarz podaje cenę rynkową zawodnika, to najczęściej korzysta z tej właśnie strony (bo tak najprościej :wink: ) W artykule nie pisał o tym, że miałby Wilshere odejść za 3 mln, wiadomo, że na cena rynkowa jest niższa w tym przypadku od realnej wartości tego gracza, bo nie bierze się tu pod uwagę, jak cennym piłkarzem może być (a raczej będzie) Wilshere, więc i cena odpowiednio by wzrosła. Jak dla mnie do wyrzucenia jest ostatnie zdanie tego artykułu, bo nie wyobrażam sobie jak Arsenal mógłby się Wilshere'a pozbyć, więc domniemania w kwestii jego definitywnego odejścia są pozbawione sensu.

A tak na marginesie, jak już piszemy o takich idiotycznych wpadkach, to ostatnio (tzn. jakiś czas temu) natknąłem się na coś co sprawiło, że mogłem tylko uśmiechnąć się pobłażliwie. Wpadłem na artykuł (pewnie więcej osób go widziało, bo to był Onet lub WP), gdzie było podane, że City chcą Assulina. Napisano, że wartość tego zawodnika to obecnie (i tu mogę się nieco pomylić, bo już nie pamiętam dokładnej kwoty, ale to było coś w pobliżu tego, co napiszę) 34, czy 37 mln funtów :roll:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”