Czytałem komentarze na stronie Aston Villi odnośnie zwolnienia O'Neilla i tam obok zdenerwowania, że zdecydował się na taki ruch na chwilę przed startem sezonu zarzucał mu prawie każdy dwie rzeczy; wąską kadrę i przepłacanie za większość zawodników. Osobiście nigdy nie zauważyłem, że AV płacili za jakiegoś zawodnika ogromnych pieniędzy w stosunku do jego umiejętności czy renomy.majer13 pisze:Pisząc arcy wielkie pieniądze miałem na myśli kwoty jakie inwestował Roman a teraz Szejkowie na budowanie zespołów. Tu nie było kupujemy 20 zawodników za łączną sumę 0,7 mld funtów i zobaczymy co z tego będzie tylko rozsądne kwoty za rozsądnych zawodników
Zarzucano mu też przywiązanie do nazwisk i brak rotacji, ale jakby tak się zastanowić to mimo wszystko z tym zespołem szanse na osiągnięcie więcej niż O"Neill są niewielkie. Zrobił on tam na prawdę dobrą robotę, zespół miał wyniki a i gra była miła dla oka. Gdyby więcej zmienników mieli to kto wie jakby to wyglądało w rundach rewanżowych.
Osobiście mam nadzieję, że zespół nie rozleci się po zmianie trenera, a i najważniejsi zawodnicy nie odejdą (mówi się, że sporo piłkarzy jest niezadowolonych bo O'Neill był tam dość lubiany). Już słyszałem plotki o odejściu Friedela, Younga, Reo-Cokera, Milnera, Petrova i Agbonlahora... sporo jakby nie patrzeć gdyby się potwierdziło.