Keita nie bedzie grał jako defensywny pomocnik bo wg. mojej opinii bardzo słabo wyprowadza piłkę. W Barcelonie masa akcji przechodzi przez Sergio i zawodnik grający na tej pozycji musi to robić świetnie. Pep widząc co działo się w momencie kiedy na boisku razem byli Keita i Milito nie będzie raczej ryzykował wystawiania ich tak blisko siebie.RealFan pisze:Pewnie by mógł, prawie każdy silny czarnuch się do tego nadaje.Skoro jednak Guardiola go na tej pozycji nie wystawiał, nie wystawia i wystawiać nie będzie to w byle sparingu z anonimami wolał dać pograć Keicie tam, gdzie zazwyczaj, a lukę uzupełnił jakimś młodym, który będzie zadowolony, że w ogóle gra
Jeśli nikt nie przyjdzie to zmiennikiem Busquetsa będzie dos Santos i Romeu. Szkoda, że ten drugi nie miał okazji do zaprezentowania swoich umiejętności w meczach towarzyskich, bo jest świetny, pisałem już chyba to- z zawodników Barcy to on wyglądał najlepiej na ostatnich mistrzostwach U-19, no może jeszcze Montoya.
Barcelona nie będzie szukała gościa takiego jak Javier, nie teraz kiedy ma Sergio, Argentyńczyk jest wyśmienitym zawodnikiem i przez spory okres czasu uważałem go za najlepszego na swojej pozycji. Dzisiaj podobają mi się inne typy defensywnych pomocników jak Senna, Sergio, Obi, choć nie uważam ich za lepszych itd. Mascherano stał się dla mnie przecinakiem- świetnym z mniejszym wkładem w kreowanie gry. Czy ktoś chce czy nie dzisiaj go nie widzę w ustawieniu Barcelony.