Widziałem Abbotta w akcji kiedy grał w Oldham Athletic i powołanie takiego piłkarza byłoby ciekawym rozwiązaniem naszych problemów z grą w ataku.Rozgrywki na 3ligowym poziomie w Anglii są o 2 KLASY LEPSZE od naszej ligii-bywam w Anglii często więc wiem jak tam się gra.Co do Jutkiewicza to chłopak niema możliwości gry dla naszych barw i NIE ZAMIERZA GRAĆ DLA POLSKI co sam stwierdził w wywiadzie nie tak dawno w Przeglądzie Sportowym,a Abbott nie dosyć że ma polskie obywatelstwo to po cichu liczy na powołanie.myhalek_acm pisze:Nie przesadzajcie z Abbotem ,rownie dobrze mozna by znow powolac Rasiaka ,tory tez strzelal sporo bramek i nadal strzela , Lukas Jutkiewicz bylby lepszym wyborem jezeli chodzi o Anglie i angielskich polakow , Zreszta poziom 3 ligi Angielskiej smiem twierdzic sportowo nie jest lepszy od ekstraklasy , lepszy jest napewno pod wzgledem infrastruktury , ponadto w Anglii wiecej ludzi chodzi na mecze , co nakreca koniunkture nawet na te nizsze ligi gdzie praktycznie w kazdym miescie jest klub przyzwoitym stadionem .
Teraz temacik troszkę z innej beczki - nadchodzący weekend przyniesie kibicom angielskiej piłki (w nienajwyższej fazie rozgrywkowej) kilka naprawdę znakomitych spotkań.Przede wszystkim mecz który już elektryzuje opinię w Anglii. Dojdzie do prawdziwego starcia wielkich w przeszłości angielskich zespołów.Na Ricoh Arena przyjedzie zespół Derby County.Od kiedy sięgam pamięcią ZAWSZE mecze między tymi zespołami dostarczały mega emocji.To prawdziwa wojna,tutaj kości MUSZĄ trzeszczeć.Ci z Was drodzy forumowicze którzy mają w swojej stacji kablowej kanał Sportklub-KONIECZNIE w sobotę o 13:15 niech włączą ową stację-stęsknieni mocnych wrażeń?Ten mecz wam to zapewni.Nie inaczej powinno być także na Elland Roak gdzie Leeds United zagrają z Millwall oraz na Carrow Road w meczu Norwich City-Swansea City(ten mecz również w sobotę tyle,że o 16tej na Sportklubie).W League One zwłaszcza jedno spotkanie zasługuje na uwagę.Charlton Athletic-Oldham Athletic.To mecz obecnego i poprzedniego zespołu polskiego napastnika Pawła Abbotta.Dodatkowym również smaczkiem jest to,iż oba zespoły kadrowo i finansowo są stawiane za MUROWANYCH faworytów do bezpośredniego awansu na zaplecze Premiership.Można być pewnym jednego,że na KAŻDYM z opisanych przeze mnie meczach kibice do ostatniego miejsca wypełnią trybuny.