Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: red85 » 20 sie 2010, 19:15

Dla mnie Gibson się nie nadaje na DM z jednej przyczyny- ma bardzo bardzo słabe podanie i sredniutką by nie powiedzieć słabą technike. Jakos nie widze u niego inklinacji do prostopadlych podan, dokladnych 40 metrowych krosów czy gry z klepki.
Gibson potrafi świetnie podać. Rzadko to pokazywał w barwach pierwszego zespołu, ale to jego największa zaleta obok doskonałe strzału. Zresztą, nie ma przypadku w tym, że piłkarze United pytani w wywiadach o najlepszego zawodnika w tzw crossbar challange wymieniają Scholesa oraz właśnie Irlandczyka. Mówiąc AM miałem bardziej na myśli grę w 433, tak jak Gibbo był wystawiony z Bayernem czy WHU, a taki zawodnik częściej jest przed polem karnym i rzadko kiedy jest w stanie zagrać 40-sto metrową piłkę. Lampard był lepszy w jego wieku? Jeśli tak to naprawdę niewiele. Dużo większe nadzieję pokładam nawiasem mówiąc w Cleverleyu, a przede wszystkim Jamesie, ale Gibson może być przydatnym zawodnikiem w naszej kadrze.
Redzie znasz takie przysłowie- ze kogoś nie stan na tanioche? za Bebe i Dioufa zaplacilismy ok 13 mln funtów, za taką kase mogliśmy mieć Ozila.
1) Kwestia tygodniówki. Pewnie Ozilowi trzeba płacić znacznie więcej niż dajemy do ręki Dioufowi i Bebe łącznie
2) Czy w ogóle Ozil chciał do nas przyjść? Ja podejrzewam, że on czekał na Real.
3) Nie wydaje mi się, że za Dioufa zapłaciliśmy chociażby 3 mln, nie mówiąc o 6. Transfer Dioufa krytykowałem - żeby nie było, ale Ozil nie ma tutaj nic wspólnego. Fergie przecież nie zaprzeczył, że jest nim zainteresowany, więc pewnie monitorowaliśmy sprawę i wiele wskazuje na to, że po prostu Niemiec wolał słoneczną Hiszpanię. Być może trudno to zaakceptować, ale wiele piłkarzy postrzega Real jako klub większy niż United...
Moglby ktos z was opisac Bebe , czy ma jakies szanse na gre , czy zostanie wypozyczony . Koles praktycznie z ulicy trafia do MU tzn. musi miec wrodzony talent . Bardzo ciekawe jak sie spisze . Mowicie ze slabo idzie na trenningach , nie dziwi to bardzo pewnie nigdy zabardzo nie mial z tym stycznosci na tak profesjonalnym poziomie .
W zasadzie nikt nie wie jak się prezentuje. Nie zostanie raczej wypożyczony, bo chcemy na początku ten rzekomy diament oszlifować. Będzie pewnie grywał w rezerwach i podpatrywał Giggsa i spółkę na treningach.

Wróć do „Anglia”