to, że Chelsea potrafi dużo strzelać i jak ma rywala na łopatkach to go dobija, to nie nowość. Przed rokiem rozbili Wigan 8:0, kilka razy kończyli 6:0. Oni się nie patyczkują, jak rywal już leży, to go dobijają. A że mają na początek takich a nie innych rywali ... czy to świadczy o słabości ligi ? raczej o tych ekipach. WBA sprezentowało im dwie pierwsze bramki, po czym (grali przecież na SB) już odpuścili, a Chelsea strzelała. Wczoraj Wigan było lepsze od Chelsea w 1 połowie, miało wiecej strzałów i większe posiadanie piłki, tyle tylko, że nie wykorzystywali swoich okazji, a Chelsea już tak. Arsenal grał przez godzinę z przewagą zawodnika z beniaminkiem, stąd wysoki wynik. Za tydzień już tak różowo nie będzie, bo zagramy na Ewood Park, gdzie Blackburn się dobrze broni i z tego co pamiętam, Arsenal nie wygrał żadnego z ostatnich kilku wyjazdów (to był koniec sezonu i masa kontuzji w drużynie).miguel indurain pisze:chelsea 15 goli w dwoch meczach, arsenal tez nie mniej? co to znaczy?" sila ligi? czy slabos?
Dziś Villa dostała po dupie, nie wiem czym to było spowodowane, kontuzje miało dwóch obrońców - Cuellar i Collins, może też strata menedżera miała wpływ. I na pewno zaangażowanie, Sroki biegały za 3, a Villa stała i patrzała. Podejrzewam, ze Villa długo już nie powtórzy takiego wyniku. tzn traktuję to jak wpadkę, bo słabej kadry nie mają.
Mówisz o sile ligi, nie wiem czy jest sens znów zaczynać dyskusję na ten temat. Angielskie ekipy dobrze radzą sobie w LM, a fatalnie w LE, choć jakby się dobrze przyjrzeć, to w LE przeważnie grają rezerwami - Villa przed rokiem czy teraz z Rapidem grała głównie rezerwami, a nawet juniorami, o których ja przynajmniej pierwszy raz słyszałem. Liverpool ostatnio wygrał, choć też oszczędzał kilku graczy - LE jest zdecydowanie mniej prestiżowa niż rozgrywki ligowe, gdzie są cięższe mecze, w dodatku nie ma przerwy zimowej i liga gra na okrągło, stąd często grają rezerwami, co przynosi takie a nie inne wyniki.
p.s. apeluję o nierobienie bałaganu na forum,
p.s.2. Schwarzer ponoć nie przeszedł testów medycznych.