Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6704

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: Boromir » 23 sie 2010, 1:24

(L)oczkerson pisze:MELO!
Zwłaszcza w drugiej połowie prezentował się w ofensywie świetnie, parę razy wchodził jak w masło ale jednak w pewnym momencie zawsze wychodziło, że to jednak defensywny pomocnik. Mam nadzieję, że otrząśnie się z koszmaru minionego sezonu i wreszcie pokaże to, na co go stać. No i niech te strzały z powietrza potrenuje.
(L)oczkerson pisze: O Diego i Amaurim nie piszę, bo ich pierwszych 15 minut na boisku nie mogłem oglądać, ale nawet w tym ostatnim kwadransie było widać jak na dłoni, że ta dwójka jest nieporównywalnie lepsza niż Del Piero i Treze.
O Diego nie ma co mówić. Z grą Brazylijczyka nasuwa mi się jedno pytanie - czy Alex pogodził się z rolą rezerwowego? Ribas jest w naprawdę wysokiej dyspozycji, chociaż pamiętajmy, że na początku poprzedniego też był. Potem kontuzja i gdzieś wszystko poszło. Amauri - może się podobać, walczy, biega, strzela. Jest w tym momencie naszym najlepszym napadziorem, chociaż Treze w sparingach też strzelał gdy grał z Diego.
(L)oczkerson pisze:No i wnioski z obserwacji Martineza. Facet jest świetny fizycznie. Zwróciliście uwagę, że wszystkie wybicia od Manningera szły na niego a nie na Treze? Jeśli niczego nie przegapiłem, to każdy z tych pojedynków Urugwajczyk wygrał. Przyspieszenie, oraz dobra kontrola nad piłką też jest i tylko współpraca z partnerami wygląda słabo, bo zazwyczaj podawał do nikogo. No, ale to kwestia zgrania.
Mi też się podobał. Parę udanych dryblingów, faktycznie podania irytowały ale to może poprawić. Solidny z niego będzie zmiennik.

Ogólnie sparing całkiem, całkiem, ale widać różnicę pomiędzy pierwszą jedenastką a drugą (a tę różnicę robi Grygera i dwójka napastników). Marchisio też przeciętnie więc Aquillani przyjdzie w odpowiednim momencie, bo chociaż bramek nie tracimy, to nadal w środku pola mamy dziurę.

Wróć do „Włochy”