Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post autor: Sammyy » 24 sie 2010, 12:45

Jarzinho pisze:z Toulalana zrobili środkowego obrońcę
To wina Aulasa, który powiedział w jakimś wywiadzie, że chce by Jeremy grał na obronie. Zresztą w kadrze Lyonu jest Cris, młody Lovren co się nie nadaje na pierwszy skład i młodzież nienadająca się jeszcze na Ligue 1. Teoretycznie więc są z jednym nominalnym środkowym obrońcą nadającym się do gry. Podobno są bliscy ściągnięcia Ramiego, ale cholera ich wie. Z nim i tak obrona będzie wyglądać przeciętnie.

Podobno Cabaye ma zastąpic w Bordeaux Gourcuffa. Idiotyczne dla mnie bo Yohan to jednak typowy środkowy pomocnik.
majer13 pisze:Jakim cudem taki zawodnik jak Nene kosztował Paryżan zaledwie 5 mln euro
Raz, że we Francji między klubami transakcje są mimo wszystko względnie 'normalne' i nie płaci się krocie za zawodników (kilka wyjątków, ale to głównie Lille sprzedaje drogo), dwa że Monaco zawsze mało za zawodników bierze (nie mam pojęcia czemu), trzy że sam Nene chciał odejść, no i cztery że podobno kontrakt miał jeszcze rok czy dwa ważny, a ma w końcu te 29 lat.

Odnośnie jeszcze ostatniego meczu Bordeaux z PSG to pomijając frajerstwo gospodarzy to chciałem wspomnieć o Sakho, którego jakiś czas nie widziałem. Chłopak się ładnie rozwija, silny fizycznie, zwrotny, najwolniejszy też nie jest, dokładne podanie (głównie do najbliższego kolegi jednak), nie panikuje gdy rywal do niego podchodzi. Irytuje mnie jednak strasznie jego nonszalancja, a tego nie poprawił odkąd pojawił się w Ligue 1. Będąc często ostatnim obrońcą potrafi się kiwać z rywalami. Fakt, że tych pojedynków nie przegrywa, ale wystarczy jeden błąd i przeciwnicy są sam na sam. W meczu z Bordeaux była nawet sytuacja że dwóch rywali minął... no i dość nieporadnie wygląda z piłką przy nodze. Będą z niego ludzie, pewnie za rok czy dwa trafi do mocniejszego zespołu.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”