Re: Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 21:24

miguel indurain pisze:
maciek_88 pisze:
Mentor pisze:Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Toure przykładowo poszedł za 30 mln i włodarze Liverpoolu mają prawo uważać, że Argentyńczyk jest wart równie wiele. Khedira poszedł chyba za jakieś 14 mln czy coś koło tego, ale nie sposób porównać jego marki z marką Javiera.
Ja patrzę z punktu widzenia ceny, którą zapłacili za niego parę lat temu i kim się stał w Europie od tego czasu.

macku mysle ze akurat to ile liver zaplacil za jefe ma tu malo do znaczenie. co to chodzi kupca ile przeplacono ? w takim razie barca za chygrynskiego powinna krzyczec 40mn, wszak kupili go za 25.
Ja wiem, że Barcelonę i jej kibiców to mało obchodzi i próbuje zapłącic jak najmniej. Liverpool za to ma prawo patrzec z tej perspektywy.

Porównanie z Ukraińcem jest dla mnie trochę nietrafione. Dlaczego? Bo Ukrainiec jednak nie spełnił pokładanych w nim nadziei (w tym sezonie; nie twierdzę, że jakby został to nie zaadaptowałby się drużyny), Argentyńczyk w Liverpoolu za to stał się jednym z najlepszych def. pomocników w Europie, dlatego można domniemywac, że jego wartośc rynkowa wzrosła.

Wróć do „Anglia”