Najlepsze filmy

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Mazurek » 18 cze 2004, 22:00

Harry Potter i Więzień z Azkabanu
Zacytuję tu mojego kumpla, z którym się całkowicie zgadzam. Może dlatego, że razem byliśmy na tym filmie i później wymienialiśmy poglądy :)
Na samym poczatku ostrzegam ze pojawia sie spoilery... Kto chce ogladnac niech nie czyta.

Zacznijmy od dobrej strony filmu.
...
I to by bylo na tyle w czescie pierwszej

Nie wiem, może polski dubbing (okropny, karę za to powinni wymierzać podobną jak za morderstwo ze szczególnym okrucieństwem) zrobil coś że po prostu ten film z każdą minutą sprawiał mi ból jako wiernemu fanowi HP Już nie chodzi o to ze biegali bez swoich prochowczykow, co niektórym tak bardzo miało niby przeszkadzac, ale to że tak poprzekrecali fabułę... ŚMIERĆ Na film mialem przyjemnosc wybrac sie z kumplem, z którym przez pół filmu zalewaliśmy z głupoty akcji :] Najlepszy był moment (....spoiler!! ->) kiedy w Zakazanym Lesie Harry i Hermiona zostawili Hardzodzioba ot tak sobie i pobiegli sie przyglądać jak to po kolei wchodzą i wychodzą ludzie do tunelu pod Bijącą Wierzbą. No i w koncu wszyscy wyszli, wiecie - te sprawy z wilkołakiem no i póżniej już ignorując książkę pani Rowling Harry stanął oko w oko z wilkołakiem ... No i Hermiona (ta cofnięta w czasie) musiała ratować Harry'ego udając wilka... Udało się, stworzonko pobiegło za nimi czego ona "nie przewidziała" Na samym początku jak zobaczyłem że uciekają do lasu mówię do Mazurka:(cytuję dokładnie kumpla dlatego tak pisze :) ) "Stawiam na hipogryfa"... chwilę się tam ścigają, nagle - o nie! odwracają soę i mają wilkołaka przed oczami. Oczywiście kto się zjawia? Tak! Hardodziób!! Powalił Lupinka i zaczął się coś z nimi szarpać na co my wybuchneliśmy śmiechem :] Zresztą nie tylko wtedy było tak, że pół sali wyło "Uuuuu" a my rechotaliśmy... co za ludzie pewnie nawet ksiażek nie przeczytali :] Aaa no i jeszcze jedno... przeczytałem HP3 chyba z 10 razy, i - moze niedokładnie czytałem, nie wiem - nie doczytałem sie żeby DEMENTORZY LATALI! Toz to jest zbrodnia przeciw ludzkości! A podczas meczu quidditcha myslalem poważnie o wyjściu z sali tak mi było głupio to ogladac :] Harry'ego trafił PIORUN! Jaki byl mój ból jak to zobaczyłem ... ehh

Jeszcze na sekundke wroce do dubbingu... jesli juz pojdziecie do kina to idzcie na wersje z napisami! Nie meczcie sie tak jak my...

Podsumowanie: film moglby byc naprawde dobry gdyby nie rezyser =\ Wszystko zepsulo wlasnie pomieszanie fabuly... Niepotrzebne =\

No to jest koniec.
Nie idźcie na ten film. 14 zł wyrzucone w błoto.

----------------------------------------------------
Co do Shreka:
Pisakk to przytoczyłeś tyklo jeden ze śmiesznych momentów :)
Mnie śmieszyło najbardziej ten właśnie motyw przytoczony przez ciebie, jak osioł się w rumaka przemienił, ten trębacz na samym początku. Ale tekst Puss and Dunky. YO ! ejst genialny :!: :!: :!:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”