Adriano jest reklamowany jako uniwersalny skrzydłowy mogący grać po obu stronach boiska. Ja widzę go głównie w roli zmiennika dla Alvesa, ale w ostatnim sparingu na lewej spisywał się naprawdę bardzo dobrze. Jest lewonożny więc ta strona bardziej by mu odpowiadała pod katem dośrodkowań czy też ogólnie włączania się do akcji, ale pewnie na prawej też pogra.
Tak czy siak jeśli chodzi o moją wizję gry 4-4-2 to Adriano może spokojnie zastąpić Maxwell.
Villa na prawej? Nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy
Niech będzie, że czasami, ale zdarza Ci się to wcale nie tak rzadkoJarzinho pisze:Czasami. Zresztą chyba można się domyślić co autor chciał przekazać.
Nie widzisz braków w ofensywie?
Villa, Messi, Pedro, Bojan, Jeffren + ewentualnie Iniesta.
Szału nie ma bo ja Iniesty jako napastnika nie mam zamiaru liczyć mim wszystko. Wystarczy, że wypadnie jeden podstawowym napastnik i już nie mamy kim straszyć z ławki. Jedną lukę da radę uzupełnić, ale gdyby chcieć na przykład wystawić rezerwy przy ogarniętej sytuacji w LM czy też CdR to już nie ma za bardzo kto odciążyć kluczowych piłkarzy.
Wygląda to trochę inaczej gdyby założyć, że przejdziemy na proponowane przeze mnie wcześniej 4-4-2, ale nie spodziewałbym się trwałem zmiany ustawienia.