Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 28 sie 2010, 22:57

Prezentacja Mascherano pewnie w okolicach wtorku dopiero :think: W poniedziałek ma przejść badania i podpisać papiery, ale zapewne nie zdążą zrobić tego samego dnia prezentacji.
mistyk pisze:Co to sie porobilo. Nawet Pep`a malo kto broni. Koniec swiata.
Ja Pepa broniłem wcześniej :P Zresztą mogę powtórzyć, że taki obrót sprawy da się usprawiedliwić. Kilka dni temu Guardiola stwierdził, że jeśli Zlatan odejdzie to nie z powodów sportowych bo w tej kwestii nie ma mu nic do zarzucenia. Powiedział też trafne słowa, że najpierw jest się człowiekiem a dopiero potem piłkarzem. Trener odpowiada za kształt zespołu i jest odpowiedzialny za jego wynik. Pisałem wielokrotnie (w stosunku do różnych trenerów), że swoboda powinna być nie mniejsza od odpowiedzialności. Jeżeli Pep uznał, że lepiej Ibrę oddać niż trzymać go w klubie to OK, szanuję tę decyzję i jestem w stanie wyobrazić sobie dlaczego tak postanowił. Dylemat byłby większy gdyby Zlatan był filarem zespołu, ale tak nie było. Ja osobiście i tak oceniałem Szweda wyżej od wielu innych kibiców Barcelony, ale nie jest to zawodnik od którego jesteśmy uzależnieni a już szczególnie po transferze Davida. Mam żal do Pepa bo jest współwinny temu wszystkiemu (sam to przyznał), ale to nie oznacza zaraz, że go gnoję. Moja wiara w Guardiolę pozostaje niezachwiana, ale krytyka możne dotknąć każdego.

Wróć do „Hiszpania”