Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post autor: VADER » 30 sie 2010, 11:42

Ile głów tyle opinii - to znane przysłowie idealnie pasuje do komentarzy jakie w prasie,radiu,tv,necie i na forach internetowych "wypłynęło" po poznaniu rywali dla Lecha w fazie grupowej LE.Trzeba jasno stwierdzić,że szanse na wyjście z grupy w której będzie rywalizował Lech jest praktycznie nierealne,ale już w historii futbolu bywały większe niespodzianki(chociażby ostatnie wyeliminowanie Zenita przez Auxerre we środę) więc jak mawiał ŚP.pan Górski-dopóki piłka w grze...Patrząc realnie popularny Kolejorz jak tylko naprawdę się zepnie i wyzwoli z siebie 150% tego co potrafi to wierzę,że zwłaszcza w Poznaniu po wymianie tej katastrofalnej murawy po koncercie Stinga w trzech meczach na własnym obiekcie mogą zdobyć 4pkt.-wygrać z Salzburgiem i urwać punkcik ekipie z Anglii.Skąd takie przypuszczenie z mojej strony?Dostałem od mojego znajomego Anglika (kibica City) maila z prośbą o opisaniu w kilku słowach Lecha,bo dla kibiców tego klubu to abstrakcyjny rywal niemalże z innej planety.Zresztą wystarczy zajrzeć na oficjalne strony klubowe wszystkich trzech klubów z którymi będą rywalizować Poznaniacy i przeczytać uważnie opinie o Kolejorzu.To dobrze,że żaden z owej trójki zespołów nie bierze poważnie ekipy Zielińskiego pod uwagę,bo zbytnia pewność siebie ich może zgubić.Nie tak dawno kiedy Groclin grał w Pucharze UEFA już ekipę City upokożył.Widać w tym zespole o tym zapomnieli.Prawda jest jednak brutalna,że nasz "rodzynek" w pucharach nie wyjdzie z grupy to może naprawdę pokazać się na europejskiej arenie,a dla piłkarzy okazać się odskocznią do przejścia już zimą do innego klubu-wszak jutro zamykają letnie okienko transferowe.Poza tym to będzie dla miasta,jak i stadionu chrzest bojowy kiedy dokona się inwazja kibiców przyjezdnych (zwłaszcza tych z Manchesteru) na Bułgarską po oddaniu całego obiektu do użytku.

Wróć do „Puchary Europejskie”