Ojciec Święty odszedł......

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek » 04 kwie 2005, 1:51

Watykanisci faktycznie bardzo wysoko oceniaja szanse kardynala z Afryki a to dlatego ze kosciol szykuje sie do "podoboju" Czarnego Ladu.Wiec czarny papiez na pewno by w tym pomogl.Cos w tym jest.

Ja juz teraz wiem ze nowy papiez nie zostanie przyjety tak cieplo jak papiez-Polak (chyba kazdy z tego zdaje sobie sprawe) A nie daj boze czarny papiez.Spotkalem sie juz z opiniami (czesto tez mozna spotkac podobne na necie) ze czarny papiez to bedzie masakra koniec swiata i w ogole obraza.Widac rasistowskie poglady sa jeszcze w niektorych osobnikach gleboko zakorzenione.A moze chodzi o cos innego.Janowi Pawlowi bialemu papiezowi budowano czesto pomniki z bialego marmuru.Dla czarnego papieza trzeba by bylo bydowac z granitu (jak palnelem glupote to mnie poprawcie nie znam sie za bardzo na materialach budowlanych).Moze jakies niedobory tego budulca u nas sa i stad te obawy he he.
Na pewno tez nie bedzie tylu pielgrzymek do Polski a wiadomo ze to wielkie przezycie dla wiernych jak papiez przyjezdza.

Wróć do „Wracając Do Meritum”