Lecą minuty, godziny i dni. Do meczu pozostało już nie wiele. Choć nadal nie wiemy czy sie odbedzie. Może nie przełożą całej kolejki ale derby ?? Powinni !!!
Wedłóg najnowszych doniesień mecz jednak sie odbedzie. Pogrzeb Jana Pawła II odbedzie sie w piątek. Mówiono że może odbyć sie w środe ale już wiedomo że nie. Teraz bardzie należy żadać sobie pytanie-Nie kto wygra lecz jest sens rozgrywać taki mecz w takim momecie.. ??
Ja jak i Wy nie mam nic do gadanie w tej kwesti i zakładam że jednak sie odbedzie spotkanie ... choć nie powinno ..
Co do meczu to czytałem że Inter bedzie zmuszony w pierszym meczu zagrać z Martinsem i Cruzem a ataku. Bobo może był by wstanie ale Mancini chyba nie zaryzykuje zdrowia i kontuzji na długi czas... Interowi "odpadł" Emre choć mi sie zdaje że to rodzaj kary i że gra z Milanem wiec postapili jak z Davidsem czyli niebrany pod uwage a uraz to swoja drogą..
Rossoneri zagraja w pełnym składzie zanosi sie że Ancelotti bedzie miał nawet problem ze składem a konkretnie kogo w defensywe ?? bo pomoc standart ale atak już jest problem - miły ploblem..
Nie wiem w jakim składzie Inter wyjdzie piszą że Cordoba i Materazzi na środku defensywy. Sinisza i Favalli po bokach może Ze Maria zostanie wciśniety. Druga linia prawie standart - Veron - Stanković - Cambiasso i kto ?? Zanetti, Van Der Meyde czy Killy No i atak Cruz Oba.
Carlo ma o tyle "problem" że defensywe może wystawić na 3 sposoby; Cafu - Nesta - Stam - Maldini lub Cafu - Stam - Maldini - Kaładze który jest w świetnej formie. Albo Stam - Nesta - Maldini - Kaładze. Ja mimo wszystko stawiam skład bez Kakhy. Bo Beppe - Billy czy Dario nie wyjdą w 1 składzie to pewne... Pomoc Rino - Andrea - Clarence i Kaka. I taka Sheva - Crespo [zanosi sie] Choć nie zdziwił bym sie jak zagrał by choinką i Rui Costa z Kaka a przed nimi Sheva !! a jeszcze Pippo - już jest do dyspozycji zregenerował siły i nadaje sie na walke.
Składy stawiam taki:
Milan - [1-4-3-1-2] - Dida, Cafu, Nesta, Stam, Maldini, Rino, Pirlo, Seedrof, Kaka, Sheva, Crespo.
Inter - [1-4-4-2]- Toldo, Sinisza, Cordoba, Matix, Favalii, Stanković, Veron, Cammbiasso, Zanetti, Cruz, Martins.
To nie bedzie mecz żeby sie podobać ..... a co ważne o awansie zadecydują dwa mecze. Także w tym meczu Milan przedewszystki nie może stracic bramki. Przed dwoma latami też pierwszy graliśmy u "siebie" i było 0:0 a rewanż na "wyjeżdzie" dał nam 1:1 i awans. W tym meczu moze być podobnie ..
Jedno jest pewne że w tym momcie ciężko myśleć o piłce a tym bardzie grać. Jak zawodnicy wyjdą na murwa "przestaną myśleć" ale przed mecze bedzie inaczej. Teraz nawet to gracze Inter mają "gorsze myśli" - smierć Jana Pawła II ..... ..................... i Milan a konkretnie to że Milan jedyny ich pokonał i że nie wygrali od dawne...
Mam nadzieje że San Siro zachowa sie jak nalezy ba nie mam nadziej a jestem przekonany. W końcu to jest Mediolan i najgłościejsze derby na świece- Włoch i to bedzie nie tyle już "Święte Wojna" co EuroDerby!!! Forza San Srio
**CZAS I BOISKO POKAŻE WSZYSTKO**... i jak zawsze poszczególne błedy i coś mi sie zdaje że także psychika... niestety...