Re: Eliminacje EURO 2012

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Eliminacje EURO 2012

Post autor: Ebi » 08 wrz 2010, 19:34

kaczy pisze:http://pl.uefa.com/uefaeuro2012/standings/index.html

Ciekawie będzie w grupie H, ale myślę że Portugalia w swoim stylu się wywinie.
W kwalifikacjach do Euro 2008 walczyli do samego końca z Finlandią, natomiast do Mundialu trzeba było grać baraże.

I jeszcze chciałem podkreślić to co napisałem w temacie Anglików. Do tej pory cieszyłem się z wpadek najlepszych drużyn starego kontynentu min. Portugalii, Anglii, Niemiec itp.
Tym razem musimy inaczej na to spojrzeć, gdyż Euro 2012 bez najlepszych totalnie zepsuje zabawę gospodarzą :D
gospodarzom

Czasem tak bywa, że asiorowata ekipa nie jedzie na imprezę (Holandia 2002, Anglia 2008), ale mimo wszystko i tak większość tych drużyn uzyska awans. Zawsze kibice czują podjarkę, że ktoś mocny może nie wejść, że będzie sensacja a i tak na końcu wygrywają najlepi. Chociażby eliminacje MŚ 2010 - wszyscy zaprzątali sobie głowy czy Portugalia, Francja (awans dopiero po barażach) i Argentyna (awans z ostatniego miejsca po haniebnych porażkach) wejdą do imprezy i co? Ostatnie wszyscy awansowali. Ja bym nie płakał - może sobie Portugalia nie wejdzie, być może Francja, ale i tak reszta znakomity ekip zawita nad Wisłę - Anglia, Hiszpania, Niemcy, Holandia itp.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”