#4 Hoffenheim - Schalke X 3,20
Hoffenheim zaczęło sezon od dwóch wygranych-najpierw rozbili u siebie Werder 4:1 a następnie na wyjeździe pokonali St. Pauli. Schalke wręcz odwrotnie; na koncie mają dwie porażki-wyjazdową z HSV i domową z Hannoverem. Hoffenheim jest niezwykle mocne na własnym stadionie, z kolei Schalke z nowymi graczami musi w końcu zacząć grać lepiej. Mam nadzieję, że stanie się to już w najbliższy weekend. Historia spotkań między tymi drużynami pokazuje, że remis jest całkiem możliwy.
#5 Lazio-Bologna 1 1,70 pewniak 1,70*2=3,40
Lazio w pierwszej kolejce przegrało wyjazdowy mecz z Sampdorią co jednak nie dziwi, gdyż drużyna z Genui bardzo rzadko traci punkty na własnym boisku. Bologna zremisowała z Interem co niewątpliwie może uznać za wielki sukces. Meczu nie widziałem, jednak czytałem, że Bologna nie mogła wyjść ze swojej połowy. Myślę, że tym razem 3 punkty zostaną w Rzymie, ponieważ Lazio ma po prostu lepszy skład-została większość podstawowych graczy z zeszłego sezonu, doszło kilku dobrych graczy (Bresciano, Hernanes, Javier Garrido, Alvaro Gonzalez). W meczach między tymi drużynami w Rzymie od sezonu 98/99 Lazio nie przegrało - na 9 spotkań wygrali 6 i zremisowali 3.