Re: Pytania Techniczne

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Pytania Techniczne

Post autor: Salas11 » 15 wrz 2010, 2:54

Dwa pytania do kogoś kto zna się na rzeczy.
1. Jakiś czas temu padł mi twardy dysk, szczęśliwie zdąrzyłem pozgrywać na dysk wymienny (10 GB) wszystkie zdjęcia zanim padł całkiem. Jako że laptop był na gwarancji, zgłosiłem reklamację i na następny dzień kurier dowiózł nowego twardziela. Godziny pieprzenia przy instalacji windowsa i sterowników, ale jakoś poszło poza jednym: system nie widzi mojego dysku wymiennego na którym mam pozgrywane zdjęcia. Za cholerę nie mam pojęcia który sterownik za to odpowiada (bo wnioskuję że chodzi o to, zważywszy że w Menadżerze Urządzeń brakuje mi czegoś z tytułu "inne urządzenia") Szukanie na ślepo na płycie ze sterownikami mija się z celem. Jest tego od wuja... :roll:
Stąd prośba, jeśli ktoś orientuje się w dokładnej nazwie sterownika odpowiadającego za odczyt dysku wymiennego, będę wdzięczny za pomoc. :wink:
2. Druga sprawa jest taka. Zalałem klawiaturę :P W sumie tylko prawą strzałkę ale na tyle skutecznie że najpierw przy nacisku zwierała i przewijała na maksa, a później po prostu przestała działać. Pytanie jest takie: Jak dalece mógł się posunąć defekt i czy ewentualne ponowne zainstalowanie sterownika odpowiadającego za klawiaturę rozwiąże problem, czy sprawa zahacza już o automatykę? :?

Wróć do „Hyde Park”