Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post autor: ddemon » 15 wrz 2010, 11:02

We wtorek (14 września) w trakcie popołudniowego treningu Piotr Gierczak złamał kość strzałkową prawej nogi. Do tego feralnego zdarzenia doszło w trakcie gry wewnętrznej.

Doświadczony pomocnik i strzelec jednej z bramek w ostatnim, wygranym przez Górnika 3:2 mecz z Cracovią został natychmiast odwieziony do szpitala w Zabrzu-Biskupicach, gdzie założono mu gips. - Po prostu źle stanąłem i stało się. Po tygodniu gips zostanie zdjęty i kość zostanie prześwietlona. Na razie nie wiadomo jeszcze jak długo potrwa całe leczenie - stwierdził Gierczak zaraz po powrocie ze szpitala na stadion. Koledzy, którzy akurat wracali z treningu do szatni, starali się pocieszać Piotra, który w najbliższym czasie będzie się poruszał o kulach.

źródło: gornikzabrze.pl
Ja pier..:/ Akurat właśnie teraz kiedy drużyna zaczęła się opierać na linii pomocy bez lewej strony..Oby szybko wrócił do zdrowia i rehabilitacha przebiegła bez problemu co po tym szpitalu będzie ciężko :/ Z miesiąc temu też tam zakładałem gips i jakiś tani bo szybko się kruszył a przy ściąganiu w innym miejscu odrazu pięlęgniarka wiedziała gdzie on był zakładany :/ Ciekaw jestem ile musiał czekać,bo ciągle mam obrazek starszego gościa z raną otwartą który prawie mdlał w poczekalni siedząc z 1,5 h...No ale szpital ma opinię wykończalnii więc oby wszystko przebiegło prawidłowo..

W meczu z Bełchatowem zagramy znów 4-4-2 spowodu tej kontuzji na lewej pomocy Sikorski-Wodecki a do ataku powróci Świątek...Chociaż Nawałka czasem lubi zaskoczyć więc zobaczymy mimo wszystko liczę na korzystny rezultat ;)

Wróć do „Polska”