Włochy - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator
Reputacja: 0

Post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 04 kwie 2005, 17:53

Poprosiłem Kebaba by przetumaczył mi Włoski felieton o derbach a w zasadzie o tym że Milan i Inter bije sie razem nie tylko w LM ale i na rynku mercato.

W tym felietonie padają nazwiska mi. Kuffura, Cassatiego i Brazylijczyka Simplicio.

Fabio Simplicio - 25 letni brazylijczyk z Parmy przeszedł przez tym sezonem i kosztował wówczas Sacchiego zero euro :D Ale podpisano z nim umowe tylko na 1 sezon. Zasilił on Parme na zasadzie wolnego transferu z byłego klubu Kaki San Paulo. Po tym sezonie na pewno odejdzie za darmo po nie podpisł nowej umowy a gra na prawde przyzwiocie. Do dziś pamietam jego bramke z 30 w 91 minucie dającą 3 pkt Parmie :D Może grać na środku pola jak i lewe flance.

CO CIEKAWE JAK CHCIAŁEM ZOBACZYĆ COŚ O O NIM ZNALAZŁEM COŚ TAKIEGO::

"""Kaka polecał Parmie Simplicio

Dyrektor Sportowy Parmy Arrigo Sacchi poinformował o tym, że w lecie grający w Milanie Brazylijczyk Kaka polecał Parmie swojego rodaka Fabio Simplicio.

Simplicio dołączył w lecie do Parmy na zasadzie wolnego transferu.

"Simplicio jest kimś, o kim wiedziałem od dawna. Obserwowałem go w przeszłości kilka razy" - przyznał Sacchi.

"Spytałem o niego również Kakę. On potwierdził moje wiadomości i wystawił mu niezmiernie pozytywną ocenę, która przekonała mnie o jego zdolnościach" - oświadczył dyrektor sportowy Parmy.""""

Ciekawe czy poleci go Ancelottiemu ?? - Młody gracz - na zasadzie wolnego - z grą w serie A !! :D Czego można chciec wiecej ?? Tylko czy ta rade grać w takiem klubie ja Milan ?? w Parmie nie miał za dużo rywali na swoja pozycje :roll: Ale sądze że to był by cool pomysł.

Wróć do „Włochy”