Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post autor: fieldy » 17 wrz 2010, 10:52

liczby asyst nie pamiętam, bo znalazłem to na twitterze i to dość dawno temu, a tam nie ma wyszukiwarki wpisów z tego co wiem.
źródło - opta sports.

http://www.optasports.com/

zajmują się statsami z takich lig:
* English Premier League
* Spanish Liga BBVA
* German Bundesliga and Bundesliga2
* Italian Serie A
* French Ligue 1
* Russian Premier League
* Portuguese Liga Sagres
* Champions League
* Europa League
* All major international tournaments - World Cup, African Cup of Nations etc

jeśli chodzi o piłkę i do tego masą innych sportów.
Nie jestem w 100% przekonany odnośnie innych lig, ale jeśli chodzi o ligę angielską to jeszcze się nie spotkałem by podali złą statystykę. Ligą angielską zjamują się od momentu powstania Premier League, czyli od początku lat 90-tych.

tu masz jedno z kont na twitterze
http://twitter.com/OptaJoe
jest ich wiecej, optajose zajmuje się hiszpańską, optafranz :lol: niemiecką, etc.
nalezy podkreslic jednak najwazniejsza rzecz - w hiszpaniii inaczej liczy sie pojecie asysty (bezposredni strzal po podaniu-jesli natomiast gracz przed strzalem przyjmie sobie pilke i dopiero odda strzal asysty juz nie ma-w anglii juz chyba jest)

stad m in taka kosmiczna ta liczba asyst cesca
oni zajmują się wszystkimi ligami, wiec podejrzewam, ze badają to w swój sposób - i wszystkie ligi traktują wg tego samego klucza. Jakby podawali sttystykę wg kryteriów jakie panują w danej lidze, byłoby to bez sensu. Tak mi się wydaje.
wychodzi,ze od sezonu 2005-06 do 09-10 zaliczyl cesc zaliczyl w lidze - 59 asyst
wg np. gry fantasty football ma 59 w sezonach 06/07-09/10, wiec wg gry (dodajac) jeszcze wcześniejszy sezon ma więcej, wg optasports chyba aż tyle nie było, co by znaczyło, że nie liczą tak jak w oficjalnie w L angielskiej się liczy, a jakimś swoim sposobem.

Wróć do „Anglia”