Pozytywnie nie mogę ocenić chyba nikogo z barcy, bo każdy miał kilka słabszych minut.
Ale jakoś negatywnie też nie, może z wyjątkiem Mascherano za żółtą, co za tym idzie nie zgadzam się z opinią że Maxwell zagrał źle. Nie był on widoczny tak jak Alves ale to raczej z powodu że na lewej nie ma za bardzo z kim grać. Villa moim zdaniem poza meczami w pre-sezonie na lewej wygląda kiepsko (oglądałem od 25minuty jak wcześniej coś pokazał to aż się zdziwię).
Denerwują mnie też późne zmiany, a co za tym idzie wolałbym zobaczyć zejście zawodnika z kartką by zminimalizować ryzyko, widząc zaostrzającą się grę.
Ogólnie bardzo brutalne widowisko czego winien jest sędzia, bo prócz tego że pokazywał kartki nie robił nic więcej, żadnego upomnienia czy jakiejś rozmowy pouczającej NIC.
Na plus ładna bramka Pique. Ustawienie też mi się spodobało, bo wyglądało raczej na 2obrońców przed nimi Busi i przed nim dopiero bardzo wysunięci boczni obrońcy (choć bardziej by tu pasowało stwierdzenie lekko cofniętych pomocników).
Co do kontuzji Messiego jestem pewien wiary i nadziei że skończy się na tygodniu przerwy (max dwóch