Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post autor: VADER » 20 wrz 2010, 11:23

Postanowiłem dopiero dzisiaj naskrobać kilka słów odnośnie bohatera nie tylko całego Poznania,by przeczekać burzę pozytywnych jak i negatywnych zdań (na wielu forach w necie) o tym co wydarzyło się w Turynie bo jak widać nie wszyscy kibice w Polsce kibicowali ekipie z Wielkopolski.Już na blogu (na którego Was gorąco zapraszam do komentowania moich wpisów) po meczu Lecha w 1kolejce z Widzewem pisałem,że na Łotwie Artjoms Rudnevs uważany jest za ich narodowego Fernando Torresa,zresztą będąc u rodziny na Węgrzech miałem przyjemność widzieć kilkakrotnie tego gracza w akcji.Jeszcze w barwach Zalaegerszeg chłopak był prawdziwą torpedą.W Polsce wszyscy zachodzili w głowę po co Lech bierze jakiegoś tam Łotysza.Teraz z tego co czyta się w necie i w prasie "znawcy" naszej ligowej piłki plują sobie w brodę,że nie znając tego piłkarza już wyrobili sobie o nim złą markę.Artjoms na murawie to walczak jakich mało,poza murawą to spokojny,sympatyczny i wesoły chłopak który nie gwiazdorzy,nie odwala mu sodówa,jest z tego co wiem lubiany w zespole Lecha chociażby za swoje profesjonalne podejście do gry.Zresztą widać było patrząc na mecz Lecha w Turynie kiedy na murawę weszli Tshibamba i Wichniarek,że obaj napastnicy są tylko zapchajdziurami w zespole,bo Artjoms będzie prawdziwym dowódcą lokomotywy,a nie rozkapryszony Wichniarek któremu wydaje się,że za samo nazwisko należy mu się miejsce w ataku i wszelkie uposażenia z tym związane.Wiem od Dyzia Wojtkowiaka (którego znam osobiście z młodzieńczych lat),że w drodze powrotnej Lecha samolotem z Turynu Artur Wichniarek był obrażony na trenera i jeszcze w szatni nie cieszył się z zespołem,a o podaniu ręki Rudnevsowi nie wspominając.Wszyscy w Lechu wiedzą,że Artur to pupilek Rutkowskiego i Kadzińskiego.Wichniarek wie,że Zieliński jest przymuszany do tego by trener wystawiał go do gry bo naciskają na Zielińskiego działacze.Na Łotwie mecz Juve-Lech pokazywała tamtejsza niepubliczna TV i z tego co wyczytałem w necie,to po meczu w Rydze w pubach było wesoło.Zresztą łotweska prasa w piątek po meczu wychwalała Artjomsa pod niebiosa wróżąc mu,że jeśli nie zimą to po sezonie 2010/2011 zgłoszą się po niego zespoły lepsze od Lecha (do tego Łotysze zainteresowali się czy na mecz Lecha z Salzburgiem można zamówić bilety,bo kibice z tego kraju chętnie by przylecieli na mecz do Poznania kiedy na Bułgarską przybędzie ekipa Red Bulla) a włoska prasa pisała,że po takim hat tricku Rudnevs wpisał się do kajetów wielu managerów i obecnie wartość Łotysza wzrosła z 600tyś.euro za które kupił go Lech do co najmniej 2mln.euro

Wróć do „Puchary Europejskie”