wczoraj pisali, ze bedzie Szczesny, dzisiaj ta sama strona - futbolnews.pl - pisze ze to Fabian. ogarnijcieŁukasz Fabiański rzadko broni w Premier League, ale Arsene Wenger chętnie korzysta z polskiego bramkarza w meczach Pucharu Ligi Angielskiej. W spotkaniu trzeciej rundy Carling Cup z Tottenhamem "Fabian" zagra od 1. minuty. - Chcę pokazać Wengerowi, że mogę być numerem jeden - mówi.
- Moim celem jest walka o miejsce w bramce Arsenalu. Będę starał się wykorzystać każdą szansę. Mecz z Tottenhamem jest dla mnie pierwszą okazją, żeby zagrać. Chcę dać z siebie wszystko - zapewnił Fabiański.
Polski bramkarz jednak nie będzie traktował tego meczu w wyjątkowy sposób. - Wiem, że dla fanów to bardzo ważne spotkanie. Ale dla mnie to będzie mecz, jak każdy inny. Tak samo będę się do niego przygotowywał. Gra z Tottenhamem będzie bardzo ekscytująca, ale traktuje ten mecz jako kolejną okazję do pokazania swoich umiejętności - stwierdził "Fabian".
Mecz Arsenalu z Tottenhamem rozpocznie się we wtorek o 20:45. Spotkanie zostanie rozegrane na obiekcie Kogutów - White Hart Lane.