Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post autor: Dr.Football1 » 22 wrz 2010, 19:32

Simao był jednym z najaktywniejszych zawodników w ofensywie. Kilka razy przeprowadził udane rajdy, być może jego dośrodkowania były niecelne, ale jak Forlan cofa się przed pole karne i na boisku nie ma Aguero to nie łatwo jest celnie dośrodkować w pole karne jak w nim jest 6 graczy Barcelony i tylko jeden Atleti. Od samego początku sezonu Simao to jeden z najlepszych naszych zawodników. Też latem chciałem się go pozbyć żeby kupić Pedro Leona i pewnie nadal, gdyby była taka możliwość chciałbym tego, jednak pewny byłem że Simao to już równia pochyła, a on tym czasem pokazuje że postawienie krzyżyka na nim było o dużo za wczesne.
Rzeczywiscie troche przesadzilem. Nie zagral az takiego piachu jak napisalem,ale bylem troche rozgoryczony ta porazka i chyba troszke na sile szukalem winnych. Tak naprawde najlepszy na boisku w szeregach Rojiblancos byl De Gea,a potem dlugo,dlugo nikt. Mam nadzieje,ze Kasmirski (kiedy on do cholery zacznie w koncu grac ?!) rozrusza lewa strone i stworzy z Simao duet porownywalny albo nawet lepszy od tego z prawej flanki.

Szczerze to nie miałem możliwości oglądania jego gry z Athletic Bilbao i z Aris'em i nie wiem jak tam wypadł, jednak z Barceloną powygrywał sporo powietrznych pojedynków. Nie mówię że zagrał jakoś świetnie, ale z pewnością poprawnie. Dajcie mu trochę czasu, bo ten zawodnik ma spore umiejętności. Druga sprawa to taka że zespół musi się także nauczyć grać trochę pod niego, tj. wykorzystać jego największe atuty, czyli gra w powietrzy, świetnie zastawianie się oraz wyjścia do prostopadłych podań. Być może dzisiaj pod nieobecność Aguero QSF da mu szansę od początku.
Ogladajac jego pierwsze wystepy zaczalem tesknic za Sinama czy de las Cuevasem (chlopak bardzo fajnie wyglada w Gijon),a nawet za Ibra :lol: Wiem,ze jest jeszcze za wczesnie na skreslenie jakiegokolwiek z zawodnikow,ale Costa na ta chwile prezentuje sie gorzej niz tragicznie. Moim zdaniem zdobywca LE zasluguje na lepszego 'jokera',chociaz kto wie moze Brazylijczyk jeszcze wystrzeli w tym sezonie i pokaze mi jak bardzo sie co do niego mylilem. Jezeli nie to za rok trzeba bedzie go odeslac z powrotem do Valladolid albo innego Albacete.

Wiedzialem,ze predzej czy pozniej zacznie doskwierac tesknota za Jurado,ale nie sadzilem,ze juz w tak wczesnej fazie sezonu :| Moze w nastepne wakacje uda sie go sciagnac z 2.Bundesligi :wink: Za polowe ceny oczywiscie :mrgreen:

Z Nietoperzami trzeba dzisiaj zapunktowac. Ewentualna trzecia porazka z rzedu moglaby zapoczatkowac jakis niepotrzebny kryzys i kiepska atmosfere w druzynie. Obstawiam 2:2 :P

Wróć do „Hiszpania”