Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: ddemon » 26 wrz 2010, 10:36

Oglądałem tylko 2 połowę i muszę przyznać że po załączeniu 0-0 strasznie leje,murawa trochę do bani może być ciężko i tak było...Kluczowym w/g mnie momentem była setka przez graczy Bilbao gdzie był chaos w na 16 metrze,piłka przedostaje się na pole karne i sam na sam VV piłkarz strzela słupek(bądź minimalnie obok)..Później nasi piłkarze grali bardziej pewnie co szybko przyniosło efekt i dobre zagranie z pierwszej piłki Keita sam na sam i było 1-0...Druga bramka to efekt złości Xaviego gdzie wcześniej był faulowany przy linii stracił piłkę..Gracze Barcy wymienili kilka podań bodajże 1 kontakt z piłką Xaviego od tamtego momentu uderzenie piłka odbiła się od obrońcy,Iraizoz zmylony i 2-0..Później były jeszcze sytuacje Pedro gdzie źle przyjął piłkę po pięknym podaniu Keity oraz Villi który marnował raz za razem...w 79 min wchodzi Bojan i Thiago co było dla mnie raz trochę za późno 2 mimo wszystko zostawiłbym kogoś z dwójki Xavi-Iniesta i zmieniłbym właśnie Ville...Niestety później Villa wten sam sposób traci piłkę co Xavi choć był faulowany ale nieopanował emocji i oddał obrońcy..Czerwona kartka pobudzilą Atletic co poskutkowało bramką kontaktową pytanie gdzie byli obrońcy? :/ VV obronił wspaniale pierwszy strzał ale przy następnym nic niemiał do powiedzenia bo obrońcy ładnie się zdrzemnęli :D Po bramce szybko strzeliliśmy na 3-1 ładnie urwał się Pedro(niewiem czy był na spalonym) wyłożył przed linią pola karnego i Sergio dopełnia formalności 3 pkt jadą na Camp Nou :jupi:

W skrócie dobry mecz, szkoda że znów zabrakło koncentracji czego efektem była bramka,zmarnowane okazji Villi i czerwona kartka=odpoczynek może mu tylko pomóc..Bojan powinnien dostać szansę od początku i jakieś 70-80 min na wykazanie się wkońcu że należy mu się plac..Jak miałem jakiś uraz do Keity to i tak wypada go pochwalić po tym meczu ;) Teraz ciężki wyjazd do Kazania na CL a później jak wspominaliście 2 mecze na CN raczej bez Villi bo nieprzypuszczam aby dostał 1 mecz :/

Wróć do „Hiszpania”