Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: Siatkówka

Post autor: ddemon » 28 wrz 2010, 0:38

Mecz oglądałem fragmentami ale i tak moge stwierdzić że to najlepszy mecz w wykonaniu,wkońcu cieszy gra środkiem, mecz zgadzam się kontrowersyjny zwłaszcza czwarty set gdzie Serbowie nas dogonili w końcowce 23-22 i przegrali go do 23 :P Niewidziałem momentu zejścia Kurka,Gruszki ale dobre zawody rozegrał Bartman(choć w/g mnie on jest również przereklamowany) to się popisał dobrze w ataku w miarę w przyjęciu i też w zagrywwce robił szum..o Wlazłym się niewypowiem bo widziałem go mało w akcji zazwyczaj naprzemian kończył więc to jeszcze nie to ale w/g mnie jakaś poprawa jest oby zdążył się rozkręcić :D Kuba wygrała mecz z Brazylią 3:2 (34:32, 18:25, 23:25, 25:21, 15:12) i widać że Brazylijczycy niesą w najlepszej formie więc jakaś szansa jest aby wyjść nawet z 1 miejsca :) Zazwyczaj jestem optymistą ale po tym co widzę i co jest mam duże obawy w kwestii awansu i oby nasi chociaż powtórzyli ostatnie 2 mecze z MŚ 2006 :)

EDIT: Prześledziłem grupy i ew. jakie kombinacje

gr G

1. Niemcy
1. Portoryko
1. Włochy

Gr I

1. Egipt
1. Hiszpania
1. Rosja

Gr H
1. Kuba
1. Meksyk
1. Serbia

Gr L

1. Czechy
1. Kamerun
1. USA

Gr M

1. Argentyna
1. Francja
1. Japonia

Gr N
1. Brazylia
1. Bułgaria
1. Polska

Jeśli zajmiemy 2 miejsce w grupie to zagramy w Rzymie z drugim zespołem grupy G i pierwszym z grypy L
Jeśli zajmiemy 1 miejsce w grupie to zagramy w Florencji z drugim zespołem grupy H i pierwszym grypy I

Moim zdaniem Niemcy/Portoryko i USA lub Serbia/Kuba i Rosja więc teorytycznie opłaca się znów przegrać jedno spotkanie co jest całkiem prawdopodobne i mieć trochę słabszą grupę w III w fazie turnieju :) Niema że w II fazie pożegna się poprzedni medalista to już w III szykuje się kolejna grupa śmierci i kolejny faworyt pożegna się MŚ :D

Wróć do „Inne sporty”