Za takimi gestami jak wczorajszy powinny być czyny, bo co innego powtarzać za gosciem z mikrofonem "Pojednanie dla Papieża", a co innego z kolesiami na osiedlu się zastosować... To się nazywa psychologia tłumu, ogolone głowy nawet bezmyślnie mogli to powtarzać i jednocześnie mieć to w dupie.
W sumie na mszy dowiedziałem się później było 25 tys. Oprócz Wisły, Cracovii, Hutnika, widziałem szaliki Widzewa, GieKSy, Ruch Chorzów(?), Korony Kielce. Wiem, że było więcej ale nie pamiętam niestety. Zebraliśmy się pod stadionem, przed wejściem reklama Pedigree "Psy górą"
Sama msza, no niewiele słyszałem, nagłośnienie chyba tylko na murawie było dobrze słychać. Zarząd Cracovii rozdał świeczki i wyglądało o porażająco. Chwile magiczne, nigdy nie myślałem, że bedę stał na Kałuży obok pasiaka...
Był też moment kiedy na stadionie widzieliśmy przemarsz studentów na czuwanie na Błoniach... No może nie moment, jakieś 15 min, bo od groma tego było
W każdym razie coś niesamowitego, zanim jeszcze wszedłem na stadion powitały nas brawa i w takiej samej atmosferze wychodziliśmy.
Aha i z ostatniej chwili
Proponujemy, żeby kibice Wisły Kraków zajęli miejsca na stadionie w Płocku razem z sympatykami naszego klubu, oddając w ten sposób hołd zmarłemu Ojcu Świętemu Janowi Pawłowi II. - napisano w oświadczeniu zarządu Wisły Płock SSA.
Krótkotrwaly entuzjazm? Słomiany zapał?
Sie zobaczy